Gratis accordeonlessen bij Asaneo

Algemeen
Asaneo biedt nieuwe accordeonlessen.
Asaneo biedt nieuwe accordeonlessen. (Foto: Aangeleverd)

KADOELEN - Naast de reguliere lessen op 1,5 meter afstand biedt Asaneo in de periode van 7 september tot 2 november 2020 vier gratis accordeonlessen aan (inclusief leenaccordeon). Dé kans om eens de accordeon uit te proberen.

Gedurende de lockdown, en door de stringente maatregelen in de afgelopen periode, stond het musiceren in ensemble/orkestverband stil. De twee ensembles van de Accordeonvereniging Asaneo hebben dik twee maanden niet mogen/kunnen repeteren. Individuele lessen konden online worden gegeven voor degenen die dat wilden en een goede internetverbinding hadden.

Door de beeld- en audiovertragingen van Skype, Zoom en dergelijke programma’s was het niet mogelijk om tegelijk te spelen. De docent had dan het nodige te doen om zich aan het spel van de leerling aan te passen.

De leden van Asaneo zijn op zoek gegaan naar een online vorm van musiceren zonder dat er vertraging aanwezig was. Dat is gelukt bij de testers, maar niet iedereen kon met zijn/haar computer, microfoon en hoofdtelefoon de ideale verbinding krijgen. Maar Asaneo blijft het online spelen verder ontwikkelen.

Informatie is te verkrijgen bij Piet Verzijde (docent en dirigent): 036-5343603 of via email info@asaneo.nl.