Brons voor Annika Klooster en Seb Wals op het NK atletiek

Seb Wals won brons.
Seb Wals won brons. (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - De Landsmeerse atleet Seb Wals wist zondag een mooie bronzen medaille te winnen op het NK atletiek op de 800 meter.

Zoals het op kampioenschappen gaat is niet de tijd maar de plaats van belang en acht atleten waren in de finale meer op elkaar dan op de tijd aan het letten. In de laatste 200 meter werd er ontzettend hard gesprint en wist Seb van de zesde naar de derde plaats te sprinten. Hij wist met een ultieme finish 0,04 seconden voor de nummer vier te blijven.

Annika Klooster derde

Bij de meisjes waren drie atleten uit Landsmeer actief. Annika Klooster wist een prachtige derde plaats te behalen met discuswerpen. Met een dik persoonlijk record van 41,29 stond zij te stralen op het coronaproof podium. Op het juiste moment je beste worp afleveren is ook een mooie prestatie.

Zus Emily zevende

Haar zus Emily haalde een zevende plaats met kogelslingeren en bleef met 32,78 een kleine 4 meter onder haar beste prestatie. Dit technisch moeilijke onderdeel krijgt relatief weinig aandacht maar kenners weten haar prestatie op waarde te schatten.

Perspectief

Als laatste was Fee Eising aan de beurt voor haar 800 meter finale. Na op zaterdag haar serie te hebben gewonnen waren de verwachting op een medaille hoog. Na een snelle race, waar Fee ook het nodige kopwerk heeft gedaan, viel ze helaas net buiten de medailles. Als eerstejaars B (16 jaar) al meteen meedoen voor de medailles biedt echter voldoende perspectief voor de toekomst voor deze jonge atlete.