Meditatie vanuit de christelijke traditie

Algemeen
Stappen in stilte.
Stappen in stilte. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - In het Kruispunt kan eenmaal in de drie weken worden gemediteerd vanuit de christelijke traditie. Dinsdag 22 februari is de eerste van een serie van zes meditatieavonden. 

Meditatie vanuit de christelijke traditie is geen doel op zich. Het is een middel tot een meer meditatief leven. Dat is leven in verbondenheid met alle leven en vanuit de Bron van het leven. Dat is leven vanuit openheid en aandacht, leven en laten leven, loslaten en toelaten, leven in geestelijke vrijheid. Een woord daarvoor uit de spirituele traditie is ‘vacare’, dat betekent vrij zijn.

De meditaties zijn gebaseerd op een grondhouding van ontspanning en aandacht. Op deze basis, die ook steeds wordt geoefend, vinden inhoudelijke meditatieoefeningen plaats. Eén thema vormt steeds het uitgangspunt van de avond. Meditatievormen uit verschillende christelijke meditatietradities worden gebruikt. Voorbeelden zijn: Aandacht-, stilte-, geleide-, (bijbel)tekst-, beeld-, bewegings-, sacrale dans en muziekmeditaties.

De oefeningen duren van 20.00 tot 21.45 uur. Om19.45 uur ontvangst met koffie/thee. Een vrijwillige bijdrage voor thee/koffie en verwarming is welkom. Vragen? Aanmelden? Rob Boersma, tel. 020-4904417 of r.h.m.boersma@planet.nl.