KWF-collecteweek dit jaar ook in Landsmeer

  Nieuws

LANDSMEER - De collecteweek van KWF Kankerbestrijding start dit jaar zondag 2 september. In deze week gaan ruim 80.000 collectanten de straat op om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. In Landsmeer lopen 73 collectanten langs de deuren.

Elke euro die deze collectanten ophalen, draagt bij aan de missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Zo brengen de collectanten en gevers in deze grootste collecte van Nederland de dag dichterbij dat er niemand meer sterft aan kanker. NPO Radio 2 doet verslag van deze actie. Één op de drie mensen krijgt kanker, daarmee raakt kanker ons allemaal. Iedere collectant loopt met een eigen motivatie, zoals ook iedereen met een speciale reden iets in de collectebus doet. Uit dankbaarheid dat men kanker overwonnen heeft wil men iets terug doen. Er zijn nog altijd collectanten nodig. Wie mee wil doen kan bellen met 020-4823828.


Feiten & cijfers

Kanker raakt ons allemaal. Enkele feiten en cijfers over kanker:
-   1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker
-   Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker
-   Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 64% nu
-   KWF financiert ongeveer 50 procent van alle onderzoeksprojecten in Nederland
-   Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waaraan circa 800 wetenschappers fulltime werken
-   Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro
Steeds dichterbij

Samen met miljoenen mensen dromen wij van een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. De collectant van KWF komt in de week van zondag 2 tot en met 8 september aan de deur of ze zijn te vinden in winkelcentra, op drukke plekken in het stadshart of bij evenementen. Iedere collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Collectant gemist en toch een bijdrage leveren; dat kan door online te doneren via kwf.nl/doneer.

Meer berichten