Braderie in winkelcentrum Landsmeer

  Nieuws
Diverse marktkramen in het centrum van Landsmeer. (Foto: aangeleverd)
Diverse marktkramen in het centrum van Landsmeer. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANDSMEER - De jaarlijkse braderie in het centrum van Landsmeer start zaterdag 29 september om 09.00 uur weer. Ook dit jaar wordt er weer een deel van het Marktplein en de straat voor de Hema bij betrokken. Met ongeveer zestig kramen waar van alles te koop is wordt het zo een leuke route door het centrum van Landsmeer.
Veel van de ongeveer vijfenveertig winkels in het centrum hebben een kraam voor de deur met speciale braderie-aanbiedingen. Daarnaast komen er kooplieden vanuit alle windstreken uit het land om hun handelswaar aan te bieden. Het belooft een gezellige braderie te worden met voor elk wat wils. Voor de kleintjes is er een ballonnenclown, Paw Patrol, zijn er steltlopers en een schminktent waar ze gratis worden geschminkt. Verder is er een zweefmolen, een popcorn- en een suikerspinnenkraam te vinden en is er limonade verkrijgbaar.
Net zoals voorgaande jaren zet de Landsmeerse afdeling van de Lions zich in voor Zwembad De Breek. De hele dag wordt er aan het Rad van Avontuur gedraaid en maken de deelnemers kans op prijzen met als hoofdprijs een scooter ter waarde van 2100 euro. De afgelopen jaren heeft de opbrengst hiervan voor leuke extra’s gezorgd voor Zwembad De Breek. De organisatie hoopt dit jaar op een recordbedrag. Loten zijn verkrijgbaar op de dag van de braderie bij het Rad van avontuur ter hoogte van de Rabobank.
Daarnaast wordt ook weer de jaarlijkse Palingrookwedstrijd voor de Rabobank gehouden. De grote vraag luidt: Behoudt Bert Oudejans (winnaar 2017) de wisselbeker of neemt een andere palingroker de beker mee naar huis? Theo Goede heeft weer geweldige Ierse paling geregeld en de jury bestaat uit de heren Fran Braspenning, Aart Goede en Willem Wals.
De wedstrijd gaat als volgt: nadat aan iedere deelnemer vijf pond paling is uitgedeeld start de wedstrijd na het officiële startsein. Klokslag 15.30 uur moet iedere roker bij de vakjury de wedstrijdpaling inleveren. Vervolgens rust op de jury de zware taak om alle paling te keuren en een winnaar aan te wijzen. Bij de beoordeling wordt gelet op kleur, gaarheid, zoutgehalte en natuurlijk de smaak. De feestelijke prijsuitreiking volgt aan het einde van de dag. De paling is ook te koop en de opbrengst komt geheel ten goede aan zwembad De Breek.
Onder het genot van een lekker drankje en hapjes en specialiteiten van de diverse winkeliers, kan lekker worden bijgepraat met dorpsgenoten en kunnen de bezoekers de toprokers in actie zien.

Meer berichten