Meesterverleider maakt Landsmeer onveilig

  Nieuws
Don Giovanni. (Foto: Anne van Houwelingen - annevanhouwelingen.nl)
Don Giovanni. (Foto: Anne van Houwelingen - annevanhouwelingen.nl) (rodi.nl)

LANDSMEER - Don Giovanni is een gewetenloze rokkenjager met al meer dan 2000 veroveringen op zijn naam. Hij laat een spoor van gebroken harten achter zich. En nu heeft hij zijn zinnen gezet op de vrouw van de visboer van Landsmeer! Hoe dat afloopt? Dat is zaterdag 13 en 20 oktober om 19.30 uur zien en horen in het Dorpshuis. Want dan wordt Mozarts opera Don Giovanni uitgevoerd. En... er zit een visluchtje aan.
"Ik wil heel graag meer muziek naar het dorp halen", vertelt Talitha van der Spek. "En dan vooral mijn grote liefde: opera." Van der Spek is zangeres en regisseur. Ze woont niet alleen in Landsmeer, haar opera’s spelen daar ook en ze worden mede mogelijk gemaakt door Landsmeerse ondernemers. "Vorig jaar werkte Watersportvereniging de Breek mee aan de productie en speelde Così fan tutte op een zeilschool. Het was een groot succes: we waren uitverkocht en het publiek was razend enthousiast. Dit jaar ondersteunt viswinkel Willem Molenaar de productie en speelt vis een centrale rol in de regie. Don Giovanni is dan ook een meester in het aan de haak slaan van vrouwen." De opera wordt uitgevoerd door het gezelschap Opera Così: twaalf zangers, die zeer gevorderde amateurs en semi-professionals zijn, begeleid door pianist Kimball Huigens.
Van der Spek heeft een manier gevonden om opera toegankelijk te maken voor iedereen. Alle aria’s en ensembles worden in het Italiaans gezongen. Maar de recitatieven (een soort spreek-gezang) zijn omgeschreven naar Nederlandse, humoristische dialogen. "Daardoor is de opera heel toegankelijk en goed te volgen. En krijg ik de vrijheid om het stuk meer naar mijn hand te zetten. Zo spelen naast de viswinkel, ook de dokterspraktijk van Dr. van Iterson (oud huisarts te Landsmeer) en de bar van het Dorpshuis een centrale rol in de opera."
Wie wil weten hoe het met Don Giovanni afloopt komt kijken! Maar wees er snel bij, want de kaartverkoop gaat hard. Kaarten à 15 euro, inclusief een drankje zijn te koopt bij viswinkel Willem Molenaar, bij het Dorpshuis of via operacosi@gmail.com.

Meer berichten