Gratis e-bike training

  Nieuws
Trainen met de e-bike. (Foto: aangeleverd)
Trainen met de e-bike. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANDSMEER - De gemeente Landsmeer verzorgt 5 oktober - in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, Dienstencentrum Landsmeer - een ochtend voor 55-plussers die gebruik (willen) maken van een e-bike.

Fietsen is gezond en geeft vrijheid en zelfstandigheid. Hoeveel ervaring een fietser ook heeft, bij het verbeteren van de stuurmanskunst heeft iedereen baat. Zeker wanneer men overweegt om een e-bike aan te schaffen, is het verstandig om eerst een training te doen. Op een e-bike is de reactietijd die men heeft korter dan op een gewone fiets. Tijdens de training ligt het accent op het herkennen van risico’s en het inschatten van complexe verkeerssituaties en de reactietijd die men heeft. Deelnemers krijgen handvatten hoe ze in verschillende risicovolle situaties het best kunt handelen en oefenen deze meteen in de praktijk.
De cursus vindt plaats 5 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in en voor het gemeentehuis Landsmeer. De training is bedoeld voor 55-plussers. De training is gratis en bestaat uit een theorie en een praktisch gedeelte. Aanmelden kan via steunpuntwest@vvn.nl of 088-5248838.

Meer berichten