Iedere inwoner van Langedijk wordt uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen nu het hele gebouw klaar is.
Iedere inwoner van Langedijk wordt uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen nu het hele gebouw klaar is. ((Foto: www.vincentdevriesfoto.nl))

De Binding open voor alle Langedijkers

De Binding open voor alle Langedijkers

LANGEDIJK - Zaterdag 21 september is de officiële opening van De Binding. Doe mee met de speurtocht, laat u van uw creatieve kant zien, snuffel tussen de boeken op de boekenmarkt, bezoek een voorstelling, leer een nieuwe taal, kom langs bij de poppendokter, laat u uitdagen achter het schaakbord of doe mee met één van de andere activiteiten en spellen.

Voor de bibliotheek is het reden voor een feestje, want na een lange periode van verbouwen gaan nu de nieuwe deuren open en kan iedereen langskomen om te zien wat de bibliotheek letterlijk en figuurlijk in huis heeft. Het wordt gevierd met leuke kindervoorstellingen, een grote boekenmarkt, het spel 'Bieb versus Google', met taalworkshops, presentaties en heel leuke acties. Zo kunnen leden van de bibliotheek die dag twee gratis afgeschreven boeken uitzoeken en zonder boete hun materialen inleveren! Voor wie nog geen lid is ,is er deze zaterdag een buitenkans, want er kan bij de klantenservicebalie een gratis probeerabonnement voor drie maanden worden afgesloten.

Alle gebruikers vieren feest

De opening is een inloop op zaterdag 21 september tussen 10.00 en 14.00 uur. Met om 11.00 de officiële opening door alle gebruikers.

De Bibliotheek Langedijk heeft een vast programma, zie www.bibliotheeklangedijk.nl. Anderen hebben een doorlopend programma, waar je gewoon kunt langslopen of meedoen wanneer je binnen komt lopen.

Er is een speurtocht door het hele gebouw door Sportservicepunt Langedijk. Zij verzorgen ook hapjes en koffie/thee voor deze dag.

Het Jan Arentsz geeft rondleidingen en u kunt meedoen aan 'action painting'.

De radiostudio van Langedijk Centraal is open, zij zenden de hele dag live uit. U kunt kijken hoe dat in zijn werk gaat.

De GGD heeft een poppendokter, dus kinderen mogen hun poppen en beren meenemen!

Raadsleden in het wild

De gemeente laat zich zien bij team Wmo/Jeugd, het KCC (de telefoonruimte is ook open) en Burgerzaken. Laat bijvoorbeeld een kinderpaspoort maken of doe mee aan het Vakantiespel. Ook het bestuur van Langedijk is aanwezig. U kunt de kamers van burgemeester en wethouders zien en een praatje met ze maken. De gemeenteraad presenteert zich via een video. Maar u kunt ook zomaar raadsleden 'in het wild' tegenkomen!

Verder zijn er diverse activiteiten van verenigingen die het gebouw huren, zoals een balletvoorstelling en muziek in het theater, demolessen van de muziekschool, simultaan schaken en verschillende promotiestands.

Iedereen is uitgenodigd

Iedere inwoner van Langedijk wordt uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen nu het hele gebouw klaar is. Het is verrassend mooi en ruim geworden en bijzonder is, dat de collectie van de bibliotheek deels een plek heeft gekregen in de centrale hal, met mooie houten kasten en gezellige zitjes.
De open dag is van 10.00 tot 14.00 uur en om 11.00 uur is in de centrale hal een gezamenlijke openingshandeling met alle gebruikers van De Binding.

Kijk voor een overzicht van alle feestelijkheden en het reserveren van kaartjes voor de kindervoorstelling op www.bibliotheeklangedijk.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten