(Foto: (Ron van Breukelen))

Fit het voorjaar in!

De zon laat zich weer regelmatig zien, de temperatuur neemt toe en het blijft alweer wat langer licht. Kortom: voorjaar! Heb je ook de lentekriebels en wil je wat aan je conditie doen? De beste optie is meedoen met StartMetLopen van Loopgroep Medemblik.

Twee keer per jaar (maart en september) biedt Loopgroep Medemblik beginnende en herintredende hardlopers de gelegenheid mee te doen met een startersgroep. Deze groep van gemiddeld zo'n twintig personen trainen zaterdagochtend en dinsdagavond samen onder leiding van Louisa Heddes en Ron van Breukelen. In dertien weken worden de kersverse lopers getraind om af te sluiten met een loopje van drie kilometer.

De reacties van de deelnemers zijn altijd heel positief. Waar ze vooral door verrast worden, is het feit dat het zo leuk en gezellig is om hard te lopen met een groep. En natuurlijk de snelheid waarmee de conditie verbetert. In de eerste trainingen lopen we niet langer dan 1 á 2 minuten achter elkaar hard. Dat lijkt weinig, maar is voor sommigen al echt een opgave. Toch lukt het bijna iedereen na dertien weken drie kilometer onafgebroken hard te lopen.

Het is het zevende jaar dat Loopgroep Medemblik deze starterstraining verzorgt en menig deelnemer werd daarna lid. De club heeft bijna 100 leden en er wordt twee keer per week in drie groepen getraind vanaf het Stoommachine Museum. Voor de Loopgroep is het museum al jaren het 'clubhuis'. In het Stoomtheater wordt na de training op zaterdag gezellig nagezeten. Het museum is een perfecte uitvalsbasis door de ligging aan de Vooroever.

Voor starters is dit het moment om mee te doen! Gevorderden kunnen vrijblijvend een paar keer meedoen.
Meer informatie: https://loopgroepmedemblik.nl.

Meer berichten