Bibliotheek Medemblik opent DigiLAB

Algemeen
4 tot 12 jarige leren spelenderwijs kennismaken met de digitale wereld.
4 tot 12 jarige leren spelenderwijs kennismaken met de digitale wereld. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK - De Bibliotheek Medemblik heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan. De bibliotheek ademt de sfeer van een huiskamer en er is een aparte zaal gecreëerd voor activiteiten. Hoogtepunt van de metamorfose is het DigiLAB.

DigiLAB: de digitale leertuin voor 4-12 jarigen

Het DigiLAB is de digitale leertuin waar 4- tot 12-jarige kinderen spelenderwijs kennis kunnen maken met robotica, programmeren, Virtual Reality, 3D printen en meer. Vanaf 4 november kunnen deelnemers elke week terecht. Tussen 15:00-16:00 uur kiezen ze zelf een onderwerp uit een selectie om mee aan de slag te gaan. Om 16:00 uur start een project voor 8+ers. De projecten zijn vaak onderdeel van een korte reeks wekelijkse bijeenkomsten, zodat ze de tijd hebben om de diepte in te gaan.

Unboxing Party

Een groot openingsfeest zit er niet in vanwege coronamaatregelen. In plaats daarvan kunnen kinderen van 4-12 jaar zich door hun ouders laten aanmelden voor de Unboxing Party op 4 november om 15:00 uur: de gadgets die veel in het DigiLAB gebruikt zullen worden, staan ingepakt klaar als cadeaus voor de jeugd van Medemblik. De kinderen mogen het al vloggend uitpakken: wat komt er tevoorschijn en wat kun je ermee? Vanaf 16:00 uur leren 8+ers de opgenomen vlogs bewerken tijdens de workshop iMovie. Met toestemming van de ouders publiceert de bibliotheek geselecteerde vlogs via haar online kanalen. 

Aanmelden voor deelname

Aanmelden voor de Unboxing Party, of andere data voor DigiLAB, kan via klantenservice@westfriesebibliotheken.nl Geef voor 8+ers aan of ze deelnemen aan de workshop. 

Voor meer informatie zie: www.westfriesebibliotheken.nl/digilab.