De doopsgezinde kerk houdt elk jaar een zomerexpositie, gebaseerd op belangrijke beginselen van de doopsgezinde manier van geloven.
De doopsgezinde kerk houdt elk jaar een zomerexpositie, gebaseerd op belangrijke beginselen van de doopsgezinde manier van geloven. ((Foto: aangeleverd))

Schilderijen, iconen en beelden in Twisker doopsgezinde kerk

TWISK - De Doopsgezinde kerk in Twisk presenteert tot en met zondag 25 augustus werk van kunstenaressen Lia Ootes en Ruth van Weerden. Bijzondere schilderijen, iconen en beelden zijn elke zondag van 13.00 tot 17.00 uur te zien in de kerk aan de Dorpsweg in Twisk. De tentoonstelling is vrij toegankelijk.

Lia Ootes woont sinds 1973 in Twisk. in 1990 startte ze met tekenen en aquarelleren. "Pas toen ik met een vriendin naar Rob Komela in Hoorn ging kreeg ik echt plezier in het maken van een aquarel. Nadien heb ik in Twisk een teken- en schildergroepje opgezet. Toen ik naar de kunstacademie voor volwassenen in Alkmaar ging heb ik het olieverven ontdekt. Pas toen ik ziek werd kwam ik er achter wat het schilderen werkelijk voor mij betekent: het aan het doek toevertrouwen van mijn diepe emoties en op die manier die gevoelens een plaats geven", aldus Lia.

Beeldhouwer Ruth van Weerden: "'Ik ben gefascineerd door het intuïtieve karakter van primitieve kunst, zoals grottekeningen en andere symboliek van het dagelijkse leven." Ruth verwerkt deze primitieve emoties in haar eigen taal, met haar eigen intuïtie, gevoel voor symboliek, sensualiteit en religie. Geboorte en dood, vervat in ingetogen aardkleuren in al haar werk. "Ik heb dit alles geleerd bij de Werkschuit aan de Amstel, een onderdeel van de Gerard Rietveld-academie. Nadat ik die opleiding had afgerond gaf ik les bij Kunst op Zolder in Hauwert. Ik geef nog steeds les bij de Blauwe Schuit in Hoorn."

De doopsgezinde kerk houdt elk jaar een zomerexpositie, gebaseerd op belangrijke beginselen van de doopsgezinde manier van geloven. Kernwoorden zijn 'bewustzijn' en 'verbinding'.

Meer berichten