Gijs Boelen verzorgt laatste marktconcert

  Nieuws
Gijs Boelen bespeelt zaterdag 28 juli het Pieter Backerorgel in de Bonifaciuskerk in Medemblik. (Foto: aangeleverd)
Gijs Boelen bespeelt zaterdag 28 juli het Pieter Backerorgel in de Bonifaciuskerk in Medemblik. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – Organist Gijs Boelen geeft zaterdag 28 juli om 16.00 uur het laatste marktconcert in de Bonifaciuskerk, aan het Kerkplein in Medemblik. Omdat het ook kermis is, heeft hij een aangepast programma.
Gijs Boelen (Amsterdam, 1984) beluisterde op vijfjarige leeftijd het monumentale orgel van de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem tijdens een concert en mede hierdoor is zijn passie voor muziek ontstaan. Daarna is hij zich gaan ontplooien als uitvoerend en scheppend kunstenaar. Hoewel hij in essentie autodidact is, volgde Gijs jarenlang lessen van verschillende docenten in orgel- en pianospel en in muziektheorie. Hij voltooide een hoofdvak orgelstudie aan het Conservatorium van Amsterdam. Als uitvoerend musicus won hij prijzen tijdens diverse nationale en internationale concoursen. Voor meer informatie: www.gijsboelen.nl.
Het programma voor de uitvoering in de Bonifaciuskerk is totaal anders dan bij veel orgelconcerten. Oude dansen uit de zestiende eeuw uit het Susanne van Soldt manuscript worden afgewisseld met delen uit Petroesjka van Igor Stravinsky met titels als De carnavalsmarkt, de boer met de beer, de koopman en de twee dansende zigeunervrouwen. De organist heeft deze werken van Stravinsky voor orgel gearrangeerd.
De toegang is vrij, aan de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten.
De kerk is geopend vanaf 13.00 uur, waar voorafgaand aan het concert een expositie te bezichtigen is.

Meer berichten