Verjonging bij Excelsior

  Nieuws
Links Ruben Hottentot (es-bas) en rechts André Vleeshakker (euphonium) met de nieuwe instrumenten. (Foto: aangeleverd)
Links Ruben Hottentot (es-bas) en rechts André Vleeshakker (euphonium) met de nieuwe instrumenten. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Muziekinstrumenten kunnen veel geld kosten, over het algemeen geldt hoe groter, hoe duurder. Daarom is het fijn dat men bij muziekverenigingen instrumenten te leen kan krijgen. De vereniging moet deze instrumenten echter ook aanschaffen en vervangen. Dit jaar heeft Excelsior twee van de grotere (duurdere) instrumenten uit het orkest kunnen vervangen; een euphonium en een bastuba.
Dit was een wens die al enige tijd op het verlanglijstje stond, want de te vervangen instrumenten waren respectievelijk 26 en 33 jaar oud. En net zoals bij auto's geldt dat instrumenten van dergelijke leeftijd nog steeds functioneren, maar meer gaan 'rammelen' en meer onderhoud vergen terwijl de nieuwere generatie bovendien betere prestaties kent.
Dankzij bijdragen van het Jacob Stinsfonds en het Prins Bernard Cultuurfonds was het grote moment nu dan eindelijk aangebroken. De bespelers Ruben Hottentot en André Vleeshakker waren met recht dolblij dat ze een nieuw instrument mochten gaan uitkiezen. Bij een dealer in het oosten van het land zijn ze gaan testen welk instrument het beste beviel en zo hebben beide muzikanten gekozen voor het gerenommeerde merk Besson. Doordat de oude instrumenten werden ingeruild hoefde de vereniging slechts een overzichtelijk bedrag bij te leggen om dit project te realiseren.
Dit najaar zijn de nieuwe instrumenten gelijk op de proef gesteld, want André speelde op zijn nieuwe euphonium een solo tijdens het HaFaBra concert van 5 oktober en 3 november heeft het orkest een mooi juryrapport ontvangen voor het optreden tijdens het Streekfestival in Bodegraven. Het eerstvolgende optreden van Excelsior is op zaterdag 22 december (Weihnachtsfest) en het volgende grote concert is op zaterdag 23 maart in de KunstGreep, dan zal Excelsior optreden met niemand minder dan de bekende pianist Cor Bakker.
Voor meer informatie over deze Oostzaanse muziekvereniging www.excelsior-oostzaan.nl.

Meer berichten

Fotoseries