Maria Mater verwelkomt de Motomed met fietslabyrint

Algemeen
Co Wiskerke van Samen vrienden en Dhr. Veldboer, cliënt van Maria Mater.
Co Wiskerke van Samen vrienden en Dhr. Veldboer, cliënt van Maria Mater. ((Foto: aangeleverd))

‘t VELD - Maria Mater is een woon-zorg complex van woonzorggroep Samen waar thuiszorg en langdurige zorg geboden wordt. Een motomed met fietslabyrint stond al een tijdje op het verlanglijstje, en dankzij de steun vanuit de Stichting Samen Vrienden is deze wens nu werkelijkheid geworden.

Word donateur voor 10,- euro per jaar

De Motomed is een elektrische bewegingstrainer die de arm en been functie op peil houdt. Hiermee kunnen de cliënten van Maria Mater op een gemakkelijke manier de arm en been functie trainen. De motomed heeft verschillende functies waardoor de motomed voor iedereen toegankelijk is, zowel voor de lopende cliënten als voor de cliënten in een rolstoel.

Het leuke van het fietslabyrint is dat het fietsen nooit zal vervelen. Onder het fietsen kunnen de cliënten namelijk genieten van het tv scherm waarop de beelden van de omgeving getoond worden. Onder het fietsen rijden we bijvoorbeeld door de straten die voor ons zo bekend zijn.

Het ophalen van herinneringen met mede cliënten en vrijwilligers vormt bovendien een manier om met elkaar in gesprek te gaan. “We zien vaak dat cliënten een stoel bijschuiven om samen van de beelden te kunnen genieten en zo wordt het fietsen een sociale activiteit,’’ aldus een medewerker.

Heeft u zin om samen met een van onze cliënten te fietsen, dan kunt u zich aanmelden als vrijwilliger bij Regisseur Welzijn Mirjam Winter: mirjam.soorsma@wzg.nl.

Afbeelding