Zonnepanelenactie in gemeente Schagen

Algemeen
Zonnepanelen op het dak bij particulieren wordt steeds gewoner.
Zonnepanelen op het dak bij particulieren wordt steeds gewoner. ((Foto: gemeente Schagen))

SCHAGEN - Vandaag is het de Dag van de Zon. Door het plaatsen van zonnepanelen maken vele honderden woningbezitters al gebruik van deze duurzame en schone energiebron. Bovendien is het financieel gunstig. Gemeente Schagen organiseert samen met het Duurzaam Bouwloket en een collectief van vakkundige regionale installateurs een zonnepanelenactie voor haar inwoners.

Deze actie biedt inwoners nu de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren voor een gunstige prijs. Daarnaast kan binnen deze actie voor particulieren gratis de BTW worden teruggevraagd door een administratiekantoor.

Wethouder Hans Heddes: “Voor veel inwoners van de gemeente Schagen is het een uitstekend moment om hun woning te voorzien van zonnepanelen. De spaarrente is verdwenen, zonnepanelen geven wél een mooie opbrengst en veel vakantiegeld blijft nu helaas vaak onbenut. Zonnepanelen voegen waarde toe aan de woning en je bent ook nog eens duurzaam bezig.”

Inwoners van de gemeente Schagen kunnen zich nu geheel vrijblijvend aanmelden voor de zonnepanelenactie via

Duurzaambouwloket Schagen

Een installateur komt langs voor een persoonlijk advies waarbij rekening wordt gehouden met de lokale omstandigheden. Een installatie wordt meestal in slechts één dag geplaatst.