Eglon Blaaskwintet in Eenigenburg

  Nieuws
Eglon Blaaskwintet. (Foto: aangeleverd)
Eglon Blaaskwintet. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

EENIGENBURG - Het Eglon Blaaskwintet speelt zondag 25 februari in het kerkje van Eenigenburg. Het Eglon Blaaskwintet brengt een gevarieerd programma met onder andere werken van Maurice Ravel, Claude Debudssy en Carl Nielsen. Toegang is gratis, evenals de koffie en thee in de pauze. Aanvang 15.00 uur. Graag parkeren aan één zijde van de Surmerhuizerweg in Eenigenburg.
Het Eglon Blaaskwintet ontleent haar naam aan de hoboïst die, door zijn Mexicaanse achtergrond twee achternamen heeft waarvan de mooiste is gebruikt. Het kwintet bestaat uit vijf musici die elk een carrière hebben opgebouwd in verschillende blazersensembles en orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, het ASKO ensemble, National Symfonie Orkest van Mexico en het Orquestra Philharmonia de Rio de Janeiro.
In 2015 begon het Eglon Blaaskwintet met de wens om Ravel te spelen. Het plezier van het samenspelen en de klanknuances, articulatie en expressiemogelijkheden van de verschillende instrumenten brengen de spelers bij elkaar. De combinatie van fluit, klarinet, hobo, hoorn en fagot biedt vele mogelijkheden om zowel traditioneel als nieuw blaaskwintetrepertoire uit te voeren.

Meer berichten