Museum Vreeburg

  Nieuws

SCHAGEN - Het seizoen is gestart bij Boerderij- en rijtuigmuseum Vreeburg aan Loet 14 in Schagen. Er zijn dit seizoen drie nieuwe tentoonstellingen te zien.
De eerste met de titel “Het ABC-van het speelgoed”, laat aan de hand van een ABC-boekje zien waar kinderen door de jaren heen zoal mee speelden. Dus bijvoorbeeld de A van autoped enzovoort. Op de expositiezolder is een speelhoek ingericht waar kinderen iets kunnen bouwen van blokken en lego.
In de tweede expositie 'De Handwerkles' is te zien hoe tot in de jaren '70 de handwerkles onderdeel was van het lesprogramma van de lagere school. Er zijn diverse door de kinderen gemaakte werkstukjes te bewonderen.
De derde tentoonstelling 'De zilverschat van Avendorp' gaat over de vondst van zilveren muntjes die in 1892 in de terp Avendorp werden gevonden. Vreeburg heeft zich verdiept in de achtergronden van deze boeiende vondst. Verder wordt getoond wat er allemaal komt kijken bij het rietdekken van een boerderij.
Behalve de tentoonstellingen is ook de vaste collectie te bewonderen zoals de stijlkamers , de oude boerengereedschappen en de prachtige authentieke rijtuigen die tijdens de Westfriese donderdagen door Schagen rijden. Op de Westfriese donderdagen zijn er demonstraties van oude ambachten op de dars en kunnen kinderen zich tijdens de vakanties omkleden in Westfries kostuum. Speciaal voor kinderen is er een puzzeltocht door het museum uitgezet.
Museum Vreeburg is geopend tot en met zaterdag 27 oktober. Op afspraak worden er rondleidingen gegeven en kan men van koffie of thee met krentenmik of cake genieten. Zie voor meer informatie: www.museumvreeburg.nl

Meer berichten