Festival voor mensen met beperking

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

WARMENHUIZEN - Ook dit jaar is er, voorafgaand aan het Huisweidfestival, een Pré-Huisweidfestival in Warmenhuizen. Een gratis festival, eerste pinksterdag zondag 20 mei, speciaal voor mensen met een beperking. Voor beide evenementen geldt dat de opbrengst naar drie goede doelen gaat: cystic fibroses (tegen taaislijmziekte), fibreuze dysplasie en Bone4Kids (een stichting die onderzoek doet naar congenitale pseudo-artrose).
De organisatie van deze tweede editie van het Pre-Huisweidfestival is in handen van Vrienden voor een Ander (VVEA). "Vorig jaar was het een groot succes en ook nu al hebben zich al veel mensen opgegeven", klinkt het enthousiast. "Maar we vinden het altijd leuk als er meer mensen komen genieten van de goede muziek, de heerlijke sfeer, eten, drinken, zweefmolen en straattheater. Er is van alles te doen, te zien en te beleven op het bedrijventerrein Huisweid, dat voor deze gelegenheid helemaal is omgetoverd tot een festivalterrein, die rolstoelvriendelijk is."
Het evenement heeft een mooie line-up met Henk Naber, dj Gerben en Juriaan Singels. Dansschool 4anybody - met onder meer dansgroep Dance Starz, met kinderen met autisme en/of verstandelijk beperking - verzorgt eveneens een optreden. Het festival is van 11.00 tot 14.30 uur, inloop vanaf 10.30 uur. Het reguliere festival begint om 15.00 uur. Parkeren kan iets verderop, maar er is een Kiss&Ride dus men kan voor de deur uitstappen om het festivalterrein op te gaan. Toegang tot het festival is gratis; consumpties zijn tegen betaling.
Meer weten? Kijk op www.huisweidfestival.nl.

Meer berichten