Wondertje voorkomt degradatie Scyedam

Algemeen
Afbeelding
(Foto: UMW/gsv)

Ooit speelde Scyedam in de hoogste klasse van het tafeltennis. Later volgden heen-en-weertjes tussen de ere- en eerste divisie. In de recente jaargangen was dat niet meer aan de orde. Moesten ze in de eerste klas zien overleven. In de najaarscompetitie verzeilde het zelfs in de degradatie-play-offs en leek een daling naar de tweede divisie niet af te wenden. Dankzij een topprestatie van het al gedegradeerde SVE, dat tegen Scyedams concurrent Avanti boven zichzelf uitsteeg en slechts met 4-3 verloor. Scydam ging met 4-3 onderuit tegen SKF. De winstpartijen van Thomas Baart en tweemaal Nermin Smajic zorgden er echter voor, dat het in het klassement gelijk eindigde met Avanti. Omdat de Schiedammers eerder de onderlinge wedstrijden wonnen werd alsnog een langer verblijf in de eerste klasse zeker gesteld.

Dan moeten ze het echter stellen zonder routinier Nermin Smajic, die er tegenop ziet om steeds tussen zijn nieuwe woonplaats in Brabant en de Rijnmond heen en weer te pendelen. Smajic speelde sinds 1995 voor Scyedam en zegt blij te zijn, dat hij het team alsnog in de eerste divisie achterlaat. ‘We gaan je enorm missen”, onderstreepte voorzitter Maurice Seijkens zijn verdiensten als speler, trainer en als mens. Het team wordt aangevuld met een speler, die nu nog bij een andere clubin de tweede divisie uitkomt.

Scyedam gaat het door corona-maatregelen wegvallen van de avondtrainingen, zo meldt Seijkens ook, overdag compenseren: ‘We doen dat met twee middag- en een ochtendtraining.’