Westlandse BSO’s bouwen Westland na met LEGO

Algemeen
Kinderen van Okidoki bouwen het 's-Gravenzandse strand na.
Kinderen van Okidoki bouwen het 's-Gravenzandse strand na. (Foto: Okidoki)

Stichting Westland Natuur en Techniek (WNT) Web organiseert deze winter een lokale versie van LEGO-masters, waaraan alle Westlanders mee kunnen doen. Kinderopvangorganisaties Kwest, Okidoki, Simba, 2Samen, De Lange Keizer en ZON! Hebben hier massaal gehoor aan gegeven. Kinderen op de BSO bouwen enthousiast aan gebouwen en gebieden in hun dorp. Zo bouwen kinderen bij De Lange Keizer aan de Lierse Dom, kinderen van Simba aan het Monsterse strand en de kinderen van ZON! bouwen het sportpark van VELO na.

Tot in februari kan iedereen thuis met LEGO gebouwen en gebieden uit het Westland nabouwen. WNT web verzamelt de verschillende onderdelen bij ISW Westland Vakcollege op LEGO-grondplaten in een grote ruimte. Daar gaan de leerlingen van ISW, als de maatregelen het toelaten, gebouwen aanvullen, verlichting aanbrengen en LEGO programmeren, zodat ook bewegende onderdelen niet ontbreken. Een finale met prijsuitreiking voor het mooiste bouwwerk volgt in februari.

Op de website www.wntweb.nl/lego-project kan iedereen zien uit welke gebouwen en gebieden gekozen kan worden. Van elke kern staan de belangrijkste gebouwen en gebieden op een rijtje. Natuurlijk staat het deelnemers vrij om ook andere onderdelen te bouwen. Deelnemers kunnen via info@wntweb.nl hun keuze aangeven, zodat er niet dubbel gebouwd wordt.

Kinderen van 2Samen bouwen de molen van Monster na.