Gevonden lichaam in Delft is van vermiste Jim Olsthoorn (26)

112-nieuws
De plek waar Jim is gevonden.
De plek waar Jim is gevonden. (Foto: District8)

Het stoffelijk overschot dat zondagochtend 12 februari omstreeks 09.15 werd aangetroffen in het Rijn-Schiekanaal ter hoogte van de Plantagebrug in Delft, is van de vermiste 26-jarige Jim Olsthoorn. Jim werd sinds 12 januari vermist vanaf de GGZ-instelling aan de Sint Jorisweg in Delft.

Omstreeks 09.15 uur zag een voorbijganger een lichaam drijven in het water, direct werden de brandweer, politie en de ambulancedienst met spoed ter plaatse gestuurd. Ter plaatse werd echter al snel duidelijk dat de hulpdiensten niks meer konden betekenen. De politie heeft direct een groot Plaats Delict gemaakt. Duikers van het arrestatieteam hebben uiteindelijk het lichaam uit het water gehaald waarna medewerkers van de Forensische Opsporing onderzoek hebben gedaan.

Omstreeks 15.20 werd het lichaam van Jim overgebracht naar een politie-locatie voor nader onderzoek. De zoektocht naar Jim werd onder andere op 22 januari gedaan door het Veteranen Search Team. Die zochten in de Delftse Hout tevergeefs naar Jim. De nabestaanden van Jim zijn geïnformeerd over de vondst van zijn lichaam.

De politie doet nog wel onderzoek naar hoe Jim in het water terecht is gekomen. De identificatie van Jim heeft langere tijd geduurd omdat deze niet direct kon worden vastgesteld, zo meldt District8.