Buurtfeestje door Staedion in Oud-Rijswijk werd erg gezellig

Algemeen
Bewoonster Riek krijgt van Wouter van Veen een kleurig plantje.
Bewoonster Riek krijgt van Wouter van Veen een kleurig plantje. (Foto: Robert Heijdemann)

“Dit mogen ze wel vaker organiseren,” vertelt Riek, bewoonster van een van de 133 seniorenwoningen aan het Van Vredenburchplantsoen in Oud Rijswijk. Ze heeft het over het feestje met haar buren, maandagmiddag georganiseerd door woningcorporatie Staedion. Een feestje met koffie, thee, cakejes, spekkoek en muziek.

“We wilden na corona een moment waarop de bewoners weer eens konden bijpraten met elkaar en ook vragen aan ons konden stellen”, legt Wouter van Veen, complexbeheerder van Staedion, uit.


Milène van der Smissen zingt ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. - Robert Heijdemann

Dorp in dorp 

Het is een initiatief dat de bewoners wel kunnen waarderen op deze zonnige middag. “Ik woon al 53 jaar in Rijswijk. De laatste vijf jaar hier op het plantsoen. Alleen wonen werd te zwaar en hier is alles dichtbij. Al snel kende ik veel buren”, zegt Thea. Buuurvrouw Riek voegt toe: “Hiervoor woonde ik in in een grote eengezinswoning. Het is hier gezellig en je leert elkaar snel kennen. Het is net een dorp in het oude dorp van Rijswijk.”


Expressobus 

De eerste bewoners staan al klaar als Jack met zijn Expressobus van VroemVroemKoffie het plantsoen op komt rijden. Al snel wordt de eerste koffie uitgeschonken. De verse spekkoek en de verschillende cakejes worden gewaardeerd. Als dan ook nog eens zangeres Milène van der Smissen de microfoon in de hand neemt, is het feestje compleet. Van alle kanten komen bewoners op de muziek af. Ze zingt ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld, dat valt bij de luisteraars in goed aarde. Maar ook een rock & roll nummer van Elvis Presley gaat er wel in.

Kleurig plantje 

Inmiddels deelt Wouter kleurige plantjes uit. Als hij nog over heeft nemen bewoners deze exemplaren mee. “Leuk, voor in de bakken bij de entree”, vertelt Dik ons. Hij woont hier nu 2,5 jaar. “Ik heb altijd in het drukke centrum gewoond, ik zocht rust en groen, dat heb ik hier gevonden.” Inmiddels is hij ook de kusjesman. “Ach, ik help graag iedereen een beetje. De ene keer is dat een televisie ophangen, de andere keer zet ik een nieuwe tafel in elkaar. Dat maakt het wonen hier zo leuk. Je kent elkaar en je helpt elkaar.”