Halloween in RijswijkBuiten trok ook veel mensen uit de regio

Cultuur
Een raam met bewegende 'zombies' erachter.
Een raam met bewegende 'zombies' erachter. (Foto: Rodi.nl)

Zowel Halloween in Oud-Rijswijk, vrijdag 28 oktober, als Halloween in RijswijkBuiten werden goed bezocht. Opvallend in RijswijkBuiten was dat er ook veel bezoekers van buiten de wijk op de avond afkwamen. 

De creaties in RijswijkBuiten waren dan ook wel om over naar huis te schrijven. Zowel kinderen als volwassenen gingen verkleed als zombie, vampier, weerwolf, of zelfs als tomatenketchupfles. De meerderheid van de huizen was versierd, met soms onverwacht creatieve invalshoeken, zoals een groot TV-scherm achter een raam met bewegende silhouetten van zombies. 

Begrip in regio

De feestelijke Halloweenwereld waarin de kinderrijke wijk omgetoverd was, trok ook veel belangstellenden van buiten. Niet alleen uit Rijswijk, maar ook uit Den Hoorn en Delft. Zo lijkt de traditionele Halloweenviering in RijswijkBuiten nu al een begrip in de regio te zijn.

Snoepjes

Bij veel huizen was het snoep al rond acht uur ‘s avonds op. Sommige bewoners blokkeerden hun voortuin met minicontainers om duidelijk te maken dat aanbellen niet wenselijk was. Anderen deelden het snoep al in de voortuin uit, of hadden een bak neergezet bij een griezelige attractie waar de kinderen zelf een snoepje uit mochten pakken - als ze durfden. Verder waren er spookhuizen gebouwd in partytenten. Ook kinderen die daarin durfden, werden beloond met een snoepje.


Thema dit jaar: Winter Horror Land - de ‘Outside Singel’

Maar het ging niet alleen om het snoep deze avond. Het samen lekker griezelen stond minstens zo centraal, voor zowel jong als oud. Bij het grootste spookhuis, een grote tent met de aanduiding ‘Welcome To Winter Horror Land’, stond een enorme rij om naar binnen te mogen.

Oproep

Heb jij een mooie Halloween-foto gemaakt, in RijswijkBuiten of een ander deel van Rijswijk? Laat anderen meegenieten! Stuur je foto met toelichting vóór dinsdag 1 november 14.00 uur in naar redactie.gr@uitgeverijwestmedia.nl o.v.v.  ’Halloween’ en dan plaatsen wij ‘m (onder voorbehoud van ruimte) in de Groot Rijswijk van komende donderdag.