Rijswijkse jeugd uit zijn dak dankzij energieke Peter Pan

Cultuur
Het Rijswijks Jeugdtheater heeft met Peter Pan een hoop kinderen laten stralen.
Het Rijswijks Jeugdtheater heeft met Peter Pan een hoop kinderen laten stralen. (Foto:Erick Kicken )

De Rijswijkse Schouwburg was afgelopen weekend het decor van de vrolijke kindervoorstelling Peter Pan, gespeeld door de cast van het Rijswijks Jeugdtheater. De regie werd verzorgd door Jim Bes, de zang door Nathalie van der Kaaden en de choreografie door Jilly Knol.

In het verhaal van Peter Pan leiden Wendy (Sam Geerts) en haar broertjes John (Elias Burger) en Michael (Robert Verwer) een rustig en saai leven in Londen. Dit leven wordt op zijn kop gezet als Peter Pan (Jago Hensema) hun leven binnenvliegt. Peter Pan wil voor altijd een klein jongetje blijven en lekker kunnen spelen. Hij neemt Wendy en haar broertjes mee naar de onbekende magische wereld van Nooitgedachtland. Samen met Peter en zijn vrienden gaan ze de strijd aan met de gemene kapitein Haak (Anouck van Urk) en de piraten.

Krachtig

De rol van Peter Pan wordt energiek en beweeglijk neergezet, waardoor de kinderen in de zaal uit hun dak gaan. De kinderen mogen meedoen en zingen luidkeels mee met het nummer ‘Elfjes bestaan’. Hoewel een aantal dialogen wat lang is voor de jongsten in de zaal, is de voorstelling dankzij de interactie verder geen moment saai. De choreografie wordt daarnaast krachtig neergezet door het ensemble en komt goed uit in het prachtige decor.

Stralen

Kapitein Haak en de piraten Smie (Carmen Blij) en Starkey (Tijn van der Meer) spelen komisch samen, maar zijn ook goed geloofwaardig de slechteriken van het verhaal. Wendy is juist liefelijk en zingt haar nummers met heldere stem. De hond Nana maakt het stuk af doordat ze professioneel wordt neergezet door Yara Haring, die de hond bestuurt als poppenspeler. Kortom, het Rijswijks Jeugdtheater heeft met Peter Pan een hoop kinderen laten stralen en weer laten geloven in elfjes met deze gezellige kindervoorstelling!


De cast van Peter Pan. - Erick Kicken

Het Rijswijks Jeugdtheater is volgend jaar terug in de Rijswijkse Schouwburg op 10 en 11 februari 2024 met ‘School of Rock’, op 13 en 14 april 2024 met ‘Fame’ en op 8 en 9 juni 2024 met ‘Shrek’. Voor meer informatie, kijk op: www.rijswijksjeugdtheater.nl