Machtige manifestatie Rijswijkse Pracht

Cultuur
Publiek werd uitgenodigd om mee te dansen op de traditionele Schotse muziek in de Bonifatiuskerk.
Publiek werd uitgenodigd om mee te dansen op de traditionele Schotse muziek in de Bonifatiuskerk. (Foto: TvDamFotoqrafie)

Sfeervoller en almachtiger kon de elfde editie van Rijswijks Pracht niet afgesloten worden. In de statige Bonifatiuskerk was tromgeroffel en het imposante geluid van Schotse doedelzakken afgewisseld door elegante danseressen in een prachtig decor voor het slotstuk van het kleinste charmante culturele festival dat Rijswijk rijk is.

Door: Tino van Dam

Rond 22:00 uur schuifelen ruim 330 mensen de Bonifatiuskerk binnen. Ze hebben dan al vijf korte voorstellingen deze avond achter de rug op diverse plekken in Oud Rijswijk. Elke voorstelling is een verrassing. Een ambassadeur begeleid een groep van adres naar adres. Alleen hij/zij weet de weg en kent het programma.

Helene de Vos beleeft voor de derde keer Rijswijks Pracht. “Het is lastig om aan kaartjes te komen. Het is altijd zo uitverkocht. Het is zo leuk!” aldus de Vos. Het mooiste wat ze deze avond heeft meegemaakt was de voorstelling in Arti Schock. Daar traden Babette Zwinkels en Yolanda Kuijper op. “Dat was echt geweldig. Twee jonge dames op viool met zang die Franse chansons zongen met veel improvisatie, fantastisch!” aldus Helene. De voorstelling in de Bonifatiuskerk vindt ze qua ambiance heel mooi maar het had wel wat korter gekund.


Dans tijdens het slotspektakel in de Bonifatiuskerk. - TvDamFotoqrafie

Het publiek kon tijdens deze avond stemmen op zijn of haar favoriete artiest. Op 12 mei treden alle publiekslievelingen van de afgelopen 10 jaar op in de Rijswijkse Schouwburg. Op deze avond wordt het publiek verwend met cabaret, kleinkunst, zang, dans, revue illusionist en live muziek optredens van door bezoekers van Rijswijks Pracht uitgekozen acts. De publieksfavorieten van de 11e editie van Rijswijks Pracht waren overigens Babette Zwinkels en Yolanda Kuijper.

Uitverkocht

Organisator Frits Brouwers is trots op Rijswijks Pracht! “Elke editie is steeds stijf uitverkocht zonder dat we er reclame voor maken. Dat is zo bijzonder!” Ook is hij er trots op dat dit festival zonder subsidie tot stand komt. Hij vreest dat het kleinschalige festival uit zijn voegen gaat groeien. “Het liefst wil ik dat dit festival zo klein blijft. Het is iets unieks en dat moeten we zo houden.”

Brouwers proost na het optreden in de Bonifatiuskerk op het altaar. Tijd om te borrelen. “Volgend jaar is er weer een Rijswijks Pracht maar eerst allemaal naar de Rijswijkse Schouwburg op 12 mei om nog even na te genieten!” aldus Brouwers.