Concertkoor Rijswijk zingt in Wateringen

Cultuur
Dit werk staat geheel in de traditie van de Anglicaanse koormuziek, zeer toegankelijke muziek.
Dit werk staat geheel in de traditie van de Anglicaanse koormuziek, zeer toegankelijke muziek. (Foto: PR)

Concertkoor Rijswijk geeft weer een groot concert in de St. Jan de Doperkerk te Wateringen. Uitgevoerd worden ‘The Crucifixion’ van John Stainer en ‘Les sept Paroles du Christ’ van Théodore Dubois.

Het concert is op vrijdag 12 april om 20.00 uur. De kerk is te vinden aan de Herenstraat 164 in Wateringen. Toegangsprijzen online zijn € 25 (tot 18 jaar € 15). Aan de deur kan met pinpas of gepast geld betaald worden. Dan kost toegang € 27,50 (tot 18 jaar € 17,50). Consumptie inbegrepen. Kaarten zijn online te bestellen via de website www.concertkoorrijswijk.nl.

John Stainer (1840-1901) was een Engelse organist. Hij schreef The Crucifixion in 1887. Dit werk staat geheel in de traditie van de Anglicaanse koormuziek, zeer toegankelijke muziek. Stainer was een groot organist en een gevierd begeleider.

Heel anders is de sfeer binnen het stuk van zijn tijdgenoot Théodore Dubois (1837-1924). Deze Parijse organist en muziekpedagoog schreef vanuit een andere traditie, namelijk die vanuit de Franse conservatoria. ‘Les Sept Paroles du Christ’ gaat over de zeven laatste woorden aan het kruis en zijn Latijnse vertalingen van Bijbelteksten uit alle evangeliën. Zijn soli en koor bevatten veel dramatiek, spannende harmonieën en verschillende tempi en doet denken aan de opera-achtige muziek van zijn tijdgenoten als Verdi.