Natuurlijk Delfland doet oproep: ‘Stuur foto’s op van paardenbloemen’

Natuur
Natuurlijk Delfland vraagt om foto's van paardenbloemen met hun gebruikers in onze regio, in het kader van een verspreidingsonderzoek én om ons bewust te maken van het belang van biodiversiteit.
Natuurlijk Delfland vraagt om foto's van paardenbloemen met hun gebruikers in onze regio, in het kader van een verspreidingsonderzoek én om ons bewust te maken van het belang van biodiversiteit. (Foto: Natuurlijk Delfland)

Natuurlijk Delfland roept onder meer inwoners van Rijswijk, Westland en Midden-Delfland op om uit te kijken naar paardenbloemen en hun bezoekers, zoals bijen. Dit in het kader van ‘Soort van het Seizoen’. Hiermee wil de stichting gerichte aandacht voor de natuur stimuleren.

Dit jaar heeft Natuurlijk Delfland voor Soort van het Seizoen in de maanden april tot en met juni gekozen voor paardenbloemen en hun bezoekers. Inwoners van Rijswijk, Westland, Midden-Delfland, Delft, Ypenburg-Leidschenveen, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland worden gevraagd om naar deze uit te kijken, foto’s te maken en op te sturen aan natuurlijkDelfland@knnv.nl.

Met Soort van het Seizoen wil Natuurlijk Delfland de gerichte aandacht voor de natuur stimuleren. “Deelnemers kunnen verrast raken als zij ontdekken hoe veelzijdig de natuur is.” De foto’s van de paardenbloemen en de insecten die ervan leven, worden gebruikt in een verspreidingsonderzoek.

Biodiversiteit

Deze activiteit is een onderdeel van het jaarthema Biodiversiteit. De reden hiervoor is de achteruitgang hiervan en de afspraken die gemaakt zijn op de VN-conferentie over biodiversiteit (COP15) in de Canadese stad Montreal. Een van de belangrijkste afspraken is: in 2023 30% meer gebieden beschermen, waar de natuur centraal staat.

Belangrijk

Biodiversiteit, dat wil zeggen verschillende planten en diersoorten, is belangrijk voor de mens. Alleen bij een gezond evenwicht en voldoende variatie in de natuur kunnen we goed gedijen. Dan hebben we voldoende grondstoffen en voedsel, is ons klimaat prettig en onze lucht en ons water schoon. En, niet onbelangrijk: genoeg natuur zorgt ook voor een prettige omgeving om in te wonen en te recreëren.