Prinsen- en Prinsessen dag 2024 weer onvergetelijk

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Robert Heijdemann)

Het Bogaard Stadscentrum stond zaterdagmiddag weer in het teken van de jaarlijkse Prinsen- en Prinsessendag. Een evenement dat altijd weer een groot succes is. Veel jonge en zenuwachtige kids, verkleed als prinsen en prinsesjes , komen voor een ‘meet en greet’ met hun favoriete prinsessen Anna, Elsa uit de Disney film Frozen en Belle en De Kleine Zeemeermin.

Door: Robert Heijdemann

Ook rijdt de echte koets van Assepoester rond in het stadscentrum en mag je je op het Bomenplein gratis laten schminken. Een half uur voor de officiële start van de activiteiten van de Prinsen- en Prinsessen dag om 12.00 uur, staat er al een lange rij voor het podium in de Prinsenpassage. Nog even en dan begint het. Op de foto met Anne en Else en je laten schminken. 


Foto: Robert Heijdemann

Lange rij kinderen

Van alle kanten komen de kinderen die zich als prins of prinses hebben verkleed. De leeftijd varieert van twee tot een jaar of zeven. Ze zijn een beetje gespannen. “Mijn dochter stond vanochtend al om zeven uur voor ons bed”, vertelt een moeder op een bank bij het podium. Haar dochter rent rondjes, die heeft even te veel energie. Om 12 uur begint het spektakel. De rij wachtende ouders met kinderen staat inmiddels al tot de draaideuren bij de ingang van de Prinsenpassage - die vandaag eerder een Prinsessenpassage genoemd kan worden. Bij de kinderen zijn de meisjes in blauwe, roze en gele gltterjurken veruit in de meerderheid. In het begin een beetje schuchter, maar als ze eenmaal op het podium staan, willen ze niet meer weg. Met de armen om de hals geslagen van Anna of Else wordt een knuffel gegeven, die wel heel lang duurt. “Het lijkt wel of ze in slaap is gevallen”, zegt een vader. De moeders maken inmiddels druk filmpjes met hun mobieltjes.


Foto: Robert Heijdemann

Onvergetelijke dag

Inmiddels is het schminken begonnen. Ook hier wordt de wachtrij langer en langer. Maar niemand die klaagt. Dit is echt de dag van de jongste Rijswijkse burgers. Na één uur neemt Assepoester & de Kleine Zeemeermin het over van Anna en Else. En van twee tot vier uur begint het spektakel opnieuw. Met nog meer kinderen en geduldige ouders. Ouders die druk zijn met het maken van foto’s. Prachtige beelden van een fantastische dag. “Prachtige plek hier. Buiten regent het af en toe. Ze mogen wel vaker zulke evenementen organiseren”, vertelt een grootmoeder uit Te Werve. Ze geniet van het plezier dat haar kleindochter heeft. “Ik krijg een afdruk van de foto, kan ik er elke dag naar kijken. Dit is een onvergetelijke dag.”


Foto: Robert Heijdemann


Foto: Robert Heijdemann


Foto: Robert Heijdemann