Dunlop DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Sport
Voor een ticket naar de finale moet Dunlop DKC alle zeilen bijzetten.
Voor een ticket naar de finale moet Dunlop DKC alle zeilen bijzetten. (Foto: DKC)

Plaatst Dunlop DKC zich direct voor de finale van de Eredivisie badminton of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er staat zaterdag behoorlijk wat op het spel in de thuiswedstrijd tegen Duinwijck. Beiden hebben op dit moment 38 punten, maar op basis van een beter onderling resultaat gaat Dunlop DKC nog aan kop. De landskampioen van 2015 heeft dus genoeg aan een gelijkspel tegen de Haarlemmers.

Dunlop DKC leek vorige week op rozen te zitten in de kampioenspoule. De formatie van hoofdtrainer Dennis Lens ging als koploper het dubbelweekend in met vijf punten voorsprong op Duinwijck. Maar na thuiswedstrijden tegen Drop Shot en F.I.T. Almere was die voorspong verdampt. In de Haagse derby trof Dunlop DKC een ijzersterk Drop Shot, dat voor de laatste kans op de finale vocht. Mede door afwezigheid van Rijswijkse kopman Mark Caljouw kwam de thuisploeg niet verder dan 4-4. Een dag later moest Dunlop DKC zelfs zes punten incasseren tegen Almere. Met een beetje geluk hadden de Hagenaars één of twee punten meer gepakt. Maar dat geluk had Dunlop DKC vorig weekend niet. De 2-6 betekende pas de eerste nederlaag van het seizoen, wel op een uiterst pijnlijk moment.

Ticket voor finale

Nu moet Dunlop DKC alle zeilen bijzetten voor een rechtstreeks ticket voor de finale. Toch zal het met vertrouwen toewerken naar het duel met Duinwijck. Dit seizoen stonden beide teams al twee keer tegenover elkaar, twee keer in Haarlem. Beide confrontaties ging met 3-5 naar Dunlop DKC. Daarbij moet wel worden aangetekend dat zowel de ploeg van Lens, als de Haarlemmers niet in beide wedstrijden hun sterkste team op de been konden brengen. Of dat nu wel het geval is, is nog maar de vraag. Dankzij het betere onderling resultaat heeft Dunlop DKC wel het (psychologische) voordeel. Het gaat hoe dan ook een spannende avond worden.

Maaspoort Den Bosch

De finale van de Eredivisie wordt op zaterdag 25 maart gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch. De nummer één (Dunlop DKC of Duinwijck) plaatst zich daarvoor rechtstreeks. De nummer twee en drie (nu F.I.T. Almere) spelen in een thuis- en uitwedstrijd voor de tweede finaleticket. Die wedstrijden worden 11 februari en 11 maart gespeeld.

Dunlop DKC – Duinwijck wordt zaterdag 28 januari om 19.00 uur gespeeld in sporthal Hogeveld. Vanaf 18.00 uur serveert de chefkok een ZaterDAGhap voor €2,50 voor Ooiekaarthouders (regulier €7,50). Opgeven via dkc-dside@hotmail.com.