Event Plaza blijft langer aan als tweede examencentrum CBR

Verkeer
Event Plaza werd op 4 april 2022 in gebruik genomen als tweede examencentrum van het CBR.
Event Plaza werd op 4 april 2022 in gebruik genomen als tweede examencentrum van het CBR. (Foto: Google Maps)

Het tweede examencentrum in Rijswijk, Event Plaza aan de Lange Kleiweg 86, blijft langer open. Dat meldt het CBR op 16 maart. Het evenementencentrum werd op 4 april 2022 in gebruik genomen om rijexamens af te nemen. In april 2023 zou het weer sluiten, maar de periode wordt nu met negen maanden verlengd, tot en met december 2023.

Bij het vaste examencentrum van CBR in Rijswijk aan de Lange Kleiweg, ter hoogte van Kessler Park, zijn er 21 examenplekken. Bij Event Plaza kunnen daarnaast tegelijkertijd maximaal acht kandidaten afrijden voor hun bromfiets, motor verkeersdeelneming, auto met aanhangwagen en soms ook ‘gewoon’ voor de auto. Dit kan van maandag tot en met donderdag.  

12.000 extra examens

Met het examencentrum in Zoetermeer erbij, met 12 vaste examenplekken, hebben examenkandidaten in de regio Haaglanden de beschikking over in totaal 41 examenplekken. Dat zijn er negen meer dan in 2022 en betekent ongeveer 12.000 extra praktijkexamens in een jaar. Het CBR zoekt nog steeds naar examinatoren voor het afnemen van deze examens.

Bron: CBR.