Komende weekenden afsluitingen Prins Clausplein A4

Verkeer
Knooppunt Prins Clausplein.
Knooppunt Prins Clausplein. (Foto: Wikipedia)

Rijkswaterstaat voert van eind maart tot begin april twee weekenden op rij groot onderhoud uit aan het Prins Clausplein A4. Het betreft de weekenden van 24 tot 27 maart en 31 maart tot 3 april. In deze weekenden kan het verkeer op de A4 vanuit Rotterdam niet naar de A12 richting Den Haag rijden.

Een van de verbindingsbogen op het Prins Clausplein, vanaf de A4 Rotterdam naar de A12 richting Den Haag, is twee achtereenvolgende weekenden afgesloten. Het gaat om de weekenden van 24 tot 27 maart en 31 maart tot 3 april. In beide weekenden duurt de afsluiting van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur.

Omleidingen en adviesroutes wegverkeer

·        Verkeer komend vanaf de A4 richting Den Haag en Voorburg wordt via de aansluiting Leidschendam omgeleid naar de N14;
·        Verkeer komend vanaf de A13 richting Den Haag en Voorburg wordt via de A12 richting Utrecht via de aansluiting Nootdorp omgeleid naar de aansluiting Voorburg.

Bij grote drukte verwijst Rijkswaterstaat via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Werkzaamheden

Rijkswaterstaat pleegt periodiek onderhoud aan het Prins Clausplein. Hiervoor voert het werkzaamheden uit aan de verhardingen, voegovergangen, vangrails en de onderzijde van twee viaducten.

Advies aan weggebruikers

•               Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
•               Houd rekening met extra reistijd.
•               Pas indien mogelijk uw reisgedrag aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
•               Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.
•               Houd uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie, kijk op de website van Rijkswaterstaat of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).