‘Meer huurders psychische achtergrond’: bestuurders ruilen van plek

Zorg
Jacco Maan van woningcorporatie Vidomes ziet onder onze huurders steeds vaker mensen met een psychische achtergrond.
Jacco Maan van woningcorporatie Vidomes ziet onder onze huurders steeds vaker mensen met een psychische achtergrond. (Foto: PR)

Woningcorporatie Vidomes, met ook huurwoningen in Rijswijk, en GGZ-organisatie Fonteynenburg krijgen tijdelijk nieuwe bestuurders. Vanaf 27 maart ruilen Jacco Maan en Marja van Leeuwen anderhalve week van stoel. Een bijzondere wissel, met als doel meer inzicht krijgen in elkaars organisatie én in elkaars wereld. Steeds meer huurders hebben namelijk een psychische achtergrond, constateert Vidomes.

De ruil vindt plaats in het kader van het programma ‘Trading Places’. Jacco en Marja kijken uit naar de wissel en zijn ervan overtuigd dat dit niet alleen Vidomes en Fonteynenburg, maar ook hun persoonlijk nieuwe inzichten oplevert. Het doel is op die manier de samenwerking tussen beide organisaties verder te versterken én om uiteindelijk bij te dragen aan het woonplezier van klanten en hun zelfredzaamheid te bevorderen. 


Marja van Leeuwen. - Eelco Romeijn

Meer mensen psychisch kwetsbaar

“Er liggen best veel uitdagingen als we kijken naar kwetsbare bewoners”, zegt Marja. ”De vraag is hoe we daar samen mee omgaan. Ik kijk vooral uit naar de nieuwe wereld waar ik straks in terechtkom. Het besturen van een woningcorporatie is echt buiten mijn comfortzone. Ik ben daar heel nieuwsgierig naar.” 

Huurders met psychische achtergrond

Ook Jacco verheugt zich op de wissel. “Fonteynenburg is expert in het begeleiden van psychisch kwetsbare mensen. Zij stimuleren actief de mogelijkheden die zij hebben, vanuit eigen kracht - daar geloof ik ook sterk in. Bij Vidomes zien we onder onze huurders steeds vaker mensen met een psychische achtergrond. En een deel van deze groep zorgt helaas soms voor flinke overlast. Ingewikkeld voor de bewoners eromheen en ook een worsteling voor ons. Dit maakt het voor mij extra interessant om júist bij Fonteynenburg in de keuken te kijken!” 

Volg de wissel 

Benieuwd naar wat Jacco Maan en Marja van Leeuwen verder over de bestuurswissel zeggen? Bekijk dan hieronder de voorbeschouwing. De wissel van de bestuurders is ook te volgen via de social media kanalen en websites van Vidomes en Fonteynenburg.