Rozenburger op Zalmplaat doodgeschoten

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: )

In het appartementencomplex Snoek op de Zalmplaat in Hoogvliet-Zuid is dinsdagochtend rond 3.00 uur een 34-jarige inwoner van Rozenburg doodgeschoten. De dader maakte zich uit de voeten.

Toen de politie een melding van een harde knal binnenkreeg, werd eerst gedacht aan vuurwerk. Maar op de galerij van de bovenste verdieping vonden ze een zwaargewonde man voor een voordeur liggen. Er werd een arrestatieteam opgeroepen. Ook werd een ambulance besteld, maar het personeel kon pas optreden toen duidelijk was dat de dader niet meer aanwezig was.

De politie heeft nog geprobeerd de zwaargewonde Rozenburger op de galerij te reanimeren, maar het mocht niet baten. De man overleed ter plekke. Korte tijd daarna deed de politie een inval, maar in de woning zou niemand zijn aangehouden. In een grijze huisvuilcontainer voor de ingang van de flat vond de politie een tas met zes niet afgevuurde kogels.

De politie roept getuigen op om zich te melden. Ook als men beschikt over beelden met bijvoorbeeld een deurbelcamera, is het verzoek om dat bij de politie kenbaar te maken.

Bewoners en omwonenden klagen al langer over onveiligheid als gevolg van drugshandel. Snoek was vroeger een seniorenflat, maar woningcorporatie Vestia veranderde de toewijzing van de flatwoningen aan de Bovensim. Hef Wonen is uit Vestia voortgekomen. Daar is men zeer geschrokken van het incident.