Eerste hulp op de rivier

112-nieuws
De ambulance staat al klaar, terwijl de RPA 6 en de RPA 10 voor en in de Buitenhaven van Maassluis aankomen.
De ambulance staat al klaar, terwijl de RPA 6 en de RPA 10 voor en in de Buitenhaven van Maassluis aankomen. (Foto: Arie van Oudheusden)

Het vrachtschip Devbulk Damla werd zondagmiddag ter hoogte van Rozenburg opgewacht door twee patrouillevaartuigen van Havenbedrijf Rotterdam en een schip van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Het ging om een medische evacuatie.

Door Kor Kegel

Op de Burgemeester De Jonghkade in Maassluis stond de ambulance al te wachten, toen een opvarende van de Damla op een brancard door de RPA 10 van boord werd getakeld. Dat gebeurde midden op de rivier Het Scheur tegenover Rozenburg. De RPA 10 is een van de patrouilleschepen van Rotterdam Port Authority ofwel het Havenbedrijf en heeft een takelkraan aan boord.

Ook de RPA 6 voer te hulp naar het cargoschip, dat vanuit Duinkerken op weg was naar de Waalhaven in Rotterdam. Vanaf het vesselschip Jeanine Parqui van de KNRM werd eerste hulp verleend.

De spoedmelding kwam om 12.51 uur binnen bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en behalve de ambulance kwamen ook de KNRM en het Havenbedrijf meteen in actie. De hulpverlening op de rivier was vanuit Rozenburg nog beter te zien dan vanaf de oever in Maassluis.