Fundering nieuw welgelegen klaar

Algemeen
De fundering is aangebracht en ligt te wachten tot de modules erop komen te rusten.
De fundering is aangebracht en ligt te wachten tot de modules erop komen te rusten. ((Foto:Patrick Wanders))

Livestream laat vanmiddag plaatsing module zien

De Rozenburgers kunnen vanmiddag digitaal getuige zijn van de plaatsing van de eerste module voor Nieuw Welgelegen. Opdrachtgever Ressort Wonen zorgt voor een livestream vanaf 15.00 uur.

Door Kor Kegel

Waarschijnlijk zal dan ook de Rotterdamse wethouder Bas Kurvers in actie te zien zijn, want de bouwstart op Rozenburg staat in zijn agenda. De bouw van Nieuw Welgelegen zorgt namelijk voor meer bereikbare woningen en dat past in het beleid. Huurders van Nieuw Welgelegen kunnen in aanmerking komen voor huurtoeslag, als ze in 2021 een lager bruto inkomen hadden dan 23.650 euro bij een eenpersoonshuishouden of 32.075 euro bij twee personen.

Veel 55-plussers op Rozenburg kijken uit naar de oplevering. Tot vandaag kon iedereen de nieuwe fundering zien liggen en de komende maanden worden er de modules op geplaatst, die kant en klaar uit de fabriek komen. Elke nieuw appartement bestaat uit drie modules en er komen 44 appartementen.

Ressort Wonen zal met Nieuw Welgelegen adverteren op de website van Woonnet Rijnmond. Huurders van een eengezinswoning van Ressort Wonen krijgen voorrang, omdat er aan eengezinswoningen grote behoefte is. De vrijgekomen woningen kunnen dan verhuurd worden aan jongeren, zodat een ‘treintje’ van verhuizingen gaat rijden. Wie in aanmerking wil komen, moet wel ingeschreven staan bij Woonnet Rijnmond.

Woningzoekenden met een urgentie komen hoger op de lijst. Hierna telt de inschrijfduur bij Woonnet Rijnmond. In principe is de volgorde van het toekennen van de nieuwe woningen zo, dat oud-bewoners van Welgelegen voor gaan. Daarna komen de 55-plussers in aanmerking die een eengezinswoning in de sociale huur achterlaten en vervolgens de 55-plussers met een sociale huurwoning (niet eengezins). Als er dan nog woningen op Nieuw Welgelegen te vergeven zijn, komen 55-plussers uit Rozenburg in aanmerking en ten slotte 55-plussers van buiten Rozenburg.

De livestream over de plaatsing van de eerste module vanmiddag heeft te maken met de coronamaatregelen. Op de bouwlocatie zal slechts een klein gezelschap aanwezig zijn.