Truckrun door Rozenburg geslaagd

Nieuws
De Truckrun doet de Meeuwensingel aan, toegezwaaid door enthousiaste Rozenburgers.
De Truckrun doet de Meeuwensingel aan, toegezwaaid door enthousiaste Rozenburgers. (Foto: Patrick Wanders.)

Met een klein kwartiertje vertraging arriveren de honderd vrachtwagens en andere zware voertuigen op de Boulevard van Rozenburg. De chauffeurs toeteren luid. De Rozenburgers hoorden ze op de Botlekweg al aankomen.

Door Kor Kegel

Zaterdagochtend kort na elven kwam de Truckrun Spijkenisse weer door het dorp Rozenburg. Het was de vijfentwintigste editie van deze optocht met 245 bijrijders die een beperking hebben, verstandelijk of lichamelijk, en voor wie de Truckrun over heel Voorne-Putten een belevenis is. Vanaf de Curieweg in Spijkenisse was Rozenburg de eerste ‘halte’ en de enige plaats buiten Voorne-Putten waar de kolonne passeerde.

Foort van Oosten, burgemeester van Nissewaard, gaf na overhandiging van een cheque aan de organisatie het startsein voor de jarige Truckrun door met een racevlag te zwaaien. 

Racend gingen de vrachtwagenchauffeurs er niet vandoor, want ze waren ook nu weer zeer gemotiveerd om hun bijrijders een leuke ervaring te bezorgen – uiteraard wel met gedisciplineerd verkeersgedrag. Het bleek de hele route na Rozenburg een voorbeeldige stoet via Brielle, Hellevoetsluis, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Hekelingen en zo terug naar de Curieweg in Spijkenisse. 

Toegezwaaid

Niet alleen bij het start- en aankomstpunt, maar zeker ook onderweg werden de chauffeurs en bijrijders toegezwaaid door enthousiaste toeschouwers die zich overal langs de route verzameld hadden – onder hen veel ouders, verzorgers en vrienden De Truckrun kan altijd weer rekenen op veel steun van bedrijven die vrachtwagens en chauffeurs beschikbaar stellen, en steun van de vele vrijwilligers die – deels op de motor – zorgen dat het verkeer onderweg goed geregeld wordt. 

Wat een spektakel

“Wat een geweldig spektakel was het! De lachende gezichten van bijrijders en de opgewonden blikken van chauffeurs zullen nog lang in ons geheugen blijven”, liet de organisatie weten nadat de vrachtwagens geparkeerd waren en de vlaggen waren opgeborgen. “De herinneringen blijven levendig. We koesteren de momenten van saamhorigheid en vreugde.”