Denkend aan Mads over de finish komen in Rotterdam

Nieuws
Yaro, links van zijn moeder Judith, en Jesse lopen het laatste stuk van de Marathon Rotterdam met Judith mee.
Yaro, links van zijn moeder Judith, en Jesse lopen het laatste stuk van de Marathon Rotterdam met Judith mee. (Foto: NN Marathon Rotterdam.)

Yaro Syaranamual en Jesse Schoones hebben de finish gehaald. Zaterdag liepen de twee beste vrienden van Mads Boer de City Run Rotterdam en finishten zij op de Coolsingel. Zondag volbracht Judith Don de Marathon Rotterdam.

Door Kor Kegel

Voor de twee jongens was het geen gewone hardloopwedstrijd. Hun motivatie ging dieper. Zo ook die van Judith Don. Zij initieerden tenslotte de crowdfundingactie voor het ‘Boekmonumentje voor Mads’ en wilden door hun prestatie het verschil maken.

“Dat is goed gelukt! Al weken voor het startschot van dit hardloopevenement werd het streefbedrag behaald,” zegt Verna ter Horst, moeder van de in november 2021 bij een verkeersongeluk omgekomen Mads Boer uit Rozenburg.

Gekleed in oranje shirt met de foto van de drie vrienden samen op Jeugdland Rozenburg verschenen Yaro en Jesse aan de start van de City Run Rotterdam. Aangemoedigd door familie en vrienden volbrachten zij zaterdag de 4,2 kilometer. De jongens lieten weten veel aan Mads gedacht te hebben en erg trots te zijn dat ze het gehaald hadden.

De mooiste marathon van Nederland

De honderdduizenden enthousiaste toeschouwers zorgden ervoor dat Judith Don op zondag de 43ste editie van ‘de mooiste marathon van Nederland’ uitliep. Zij liep de 42 kilometer en 195 meter in 5:04:09 door de straten van Rotterdam. “Ik was er bijna, maar het was zwaar. Bij de 40 km heb ik Mads om hulp gevraagd: Mads, je moet me echt thuisbrengen, anders red ik het niet. Op de Coolsingel zag ik Yaro en Jesse en mijn vriendinnen. Yaro en Jesse zijn met hun oranje hartjesballonnen met mij meegelopen over de finish,” zei Judith terugblikkend. Geëmotioneerd keek ze de oranje ballonnen na, die na haar finish werden opgelaten.

Verna ter Horst was bij beide hardloopevenementen zelf ook aanwezig en volgde alles zaterdag en zondag op de voet. Ze was ongelofelijk trots, liet ze op social media weten.

Teller crowdfunding

De teller van de crowdfunding staat inmiddels op 5410 euro en dit geld gaat rechtstreeks naar Stichting Nooit Voorbij. Deze staat klaar voor families, getroffen door verlies. De stichting geeft ouders de mogelijkheid om het verhaal van hun kind op papier te zetten en samen met andere ouders-lotgenoten in boekvorm uit te geven. Naar verwachting verschijnt het boek met het verhaal van Mads, geschreven door zijn moeder, in november. Doneren kan nog steeds.