Bloemen voor diamanten bruidspaar Wim en Sjanie van Heijzen-Monteny

Nieuws
Wim en Sjanie van Heijzen ontvangen bloemen van de dorpsraad uit handen van Vanja Beukelman.
Wim en Sjanie van Heijzen ontvangen bloemen van de dorpsraad uit handen van Vanja Beukelman. (Foto: Patrick Wanders)

Zondag 17 maart was de officiële trouwdag, maar Vanja Beukelman-Pavlovic kwam vrijdag al het 60-jarige bruidspaar Sjanie en Wim van Heijzen-Monteny feliciteren. Namens de dorpsraad van Rozenburg nam Vanja een fleurig boeket bloemen mee.

Door Kor Kegel

Negenenhalf jaar wonen Wim en Sjanie nu op Rozenburg, vierhoog in het appartementencomplex Ruimzicht aan de Koninginnelaan. Eigenlijk woonden ze riant in Zwartewaal, in een twee-onder-één-kapwoning aan de Hollemarestraat, vijf slaapkamers, grote tuin aan een singel. Maar Wim liep tegen de 80 en op het Mannenkoor Rozenburg zeiden ze: “Wim, waarom kom je niet dichterbij wonen?”

De kinderen, zoon Wim en dochter Karin, vonden het een stap om zeker te overwegen. “Je wordt ouder, pa, en de tuin wordt te groot voor je.”

Er was open huis in Ruimzicht. “Ik ga niet op Rozenburg wonen!” sputterde Sjanie nog tegen, maar toen ze het appartement bezochten waren ze meteen verkocht: “Zo veel licht! Fantastisch!” zei Sjanie.

Dus daar vierden ze zondag hun diamanten bruiloft. Vijftig jaar hadden ze in Zwartewaal gewoond, de eerste tien jaar na hun huwelijk aan het Beatrixplein en daarna aan de Hollemarestraat. In die tijd hadden ze de kaas- en delicatessenwinkel Voorhuis aan de Voorstraat in Brielle. In deze stad had Wim van Heijzen aanvankeljk een kaaswijk gehad, maar daar stopte hij mee toen ze de winkel begonnen in wat het voorhuis van een vier eeuwen oud monument was geweest.

Nadat ze ermee stopten, verhuurden ze de winkel nog zeventien jaar, tot ze twee jaar geleden het pand konden verkopen. De nieuwe eigenaar heeft er woonappartementen in gecreëerd. “Het is de tendens dat winkels verdwijnen, helaas,” zegt Sjanie. “Als ik in het centrum van Rozenburg de boodschappen doe, bloedt vaak mijn hart. Dan vind ik het zo stil. Dan denk ik: vroeger kon het zo gezellig druk zijn! Om die reden doen Wim en ik niet aan internetkopen. Wij gaan liever naar de winkels. Zo hebben we dat altijd gedaan.”

Wim van Heijzen heeft vele jaren voor het CDA in de gemeenteraad gezeten, eerst die van Zwartewaal en na de fusie in 1980 in die van Brielle. In 1994 werd hij bij zijn afscheid benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.