Maassluis hoopt op zelfde topprestatie

Nieuws
Deze auto’s zijn al voldoende opgerukt om met de volgende overtocht mee te kunnen.
Deze auto’s zijn al voldoende opgerukt om met de volgende overtocht mee te kunnen. (Foto:Patrick Wanders)

De veerdienst Maassluis-Rozenburg heeft zaterdag een topprestatie geleverd. Wie het gekkenhuis op het Rotterdamse wegennet aanschouwde, kon niet anders dan tot de conclusie komen dat de veerdienst een maximale inspanning heeft verricht om het verkeersaanbod te verwerken dat vanwege de afsluiting van de Beneluxtunnel de Rozenburgse kant op kwam.

Door Kor Kegel

Komend weekend zal Rozenburg ook wel verkeersdrukte ondervinden, maar minder belastend voor het lokale verkeer. Het is komend weekend juist Maassluis, waar filevorming dreigt voor de veerdienst. Dan is namelijk de Beneluxtunnel in zuidelijke richting afgesloten. Vorig weekend waren de rijbanen naar de noordoever dicht, maar aanstaande zaterdag en zondag gaan automobilisten puzzelen welke alternatieven ze hebben voor het afgesloten traject Beneluxtunnel-Beneluxplein.

Ook voor het laatste weekend van maart geldt overigens dat de Beneluxtunnel in de richting naar de A15 afgesloten is. In beide weekends wordt er in Rotterdam ook gewerkt aan de Maastunneltraverse, dus resteren aan die kant de Erasmusbrug, de Willemsbrug en de Van Brienenoordbrug als alternatieve oeververbindingen. Aan de westelijke kant van de Rijnmond is de veerdienst Maassluis-Rozenburg de enige optie.

Dus zet Maassluis zich schrap. Files op de Laan 1940-1945 en de Industrieweg kunnen de doorstroming van het lokale verkeer belemmeren. De bemanning van de Blankenburg mag weer een enorm aanbod passagiers verwachten. Maar als ze eenmaal aan de Rozenburgse oever aangekomen zijn, zal het overgrote deel snel de weg vervolgen via de Boulevard en Noordzeeweg of via de Boulevard en de Botlekweg. In de bebouwde kom van Rozenburg zal het naar verwachting minder druk zijn.

Waarnemend burgemeester Gregor Rensen van Maassluis is voorbereid. Rob Oosterlee, voorzitter van de dorpsraad van Rozenburg, heeft hem over het voorbije weekend indringend bijgepraat. Rozenburg kent nog een soort ringweg om de bebouwde kom heen, maar in Maassluis zal al het verkeer voor de veerpont door de bebouwde kom heen moeten. Rob Oosterlee adviseerde tekstkarren te plaatsen bij de afritten van de A20 in Maassluis en de A15 bij Rozenburg om de weggebruikers te informeren over de situatie.