Veiligheid prioriteit voor nieuwe burgemeester

Nieuws
Thijs Pince van der Aa, beleidsmedewerker van Leefbaar Rotterdam, vraagt een voorbijgangster naar haar mening over de opvolging van burgemeester Aboutaleb.
Thijs Pince van der Aa, beleidsmedewerker van Leefbaar Rotterdam, vraagt een voorbijgangster naar haar mening over de opvolging van burgemeester Aboutaleb. (Foto: Patrick Wanders)

De opvolger van Ahmed Aboutaleb moet in de eerste plaats zorgen voor veiligheid en vooral dat de inwoners zich weer veilig voelen. Dat komt het meest treffend naar voren uit een enquête van Leefbaar Rotterdam.

Door Kor Kegel

Gemeenteraadsleden en medewerkers van die partij waren dinsdagmiddag eerst in Hoek van Holland en daarna op Rozenburg om de meningen van het winkelend publiek over de nieuwe burgemeester te horen.

Tientallen voorbijgangers werden ondervraagd. Ze konden een standaardformulier met vijf vragen van de gemeente Rotterdam invullen. Twee van die vijf vragen hadden niet betrekking op waar de nieuwe burgemeester aan moet voldoen, maar op waar de geënquêteerde woont. Mede daarom had Leefbaar Rotterdam veel meer vragen in petto voor de voorbijgangers, die zich overigens belangstellend lieten aanspreken.

Op het Raadhuisplein kwam Ria de Sutter-Besters haar partijgenoten ondersteunen. Ze bracht naar voren dat Rozenburg objectief en statistisch misschien wel hoog scoort qua veiligheid, maar dat het gevoel van de inwoners daar helemaal niet mee spoort, omdat veel Rozenburgers zich helemaal niet veilig voelen, op straat niet en zelfs in hun eigen woonomgeving niet. “En daar moet de nieuwe burgemeester van Rotterdam wat aan doen!” sprak de oud-burgemeester van Rozenburg.