Raad vraagt wensen over opvolging Aboutaleb

Nieuws
Marike Abrahamse (VVD), een voorbijganger, Rob Oosterlee van de dorpsraad van Rozenburg, Sabrina van de Peppel (PvdD) en Tjalling Vonk (CU) trekken conclusies op het Raadhuisplein.
Marike Abrahamse (VVD), een voorbijganger, Rob Oosterlee van de dorpsraad van Rozenburg, Sabrina van de Peppel (PvdD) en Tjalling Vonk (CU) trekken conclusies op het Raadhuisplein. (Foto: Patrick Wanders.)

Opnieuw kwamen gemeenteraadsleden van Rotterdam naar Rozenburg om op het Raadhuisplein de meningen te horen van het winkelend publiek over de opvolging van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Zaterdag schoten drie raadsleden enkele tientallen voorbijgangers aan.

Door Kor Kegel

Marike Abrahamse van de VVD was met Sabrina van de Peppel van de Partij voor de Dieren en Tjalling Vonk van de ChristenUnie naar Rozenburg gekomen, drie dagen nadat een delegatie van Leefbaar Rotterdam ook al op het Raadhuisplein was geweest om te horen wat de Rozenburgers van de nieuwe burgemeester van Rotterdam verwachten.

Grootscheepse enquête

Het betreft een grootscheepse enquête op initiatief van de Rotterdamse gemeenteraad, waaraan alle politieke partijen in de raad meedoen. Marike Abrahamse: “We werden als raadsleden door iedereen enthousiast ontvangen. Het ging over de burgemeester, maar de Rozenburgers vonden het vaak fijn om hun verhaal over veel meer onderwerpen kwijt te kunnen. Daardoor waren het best lange gesprekken die we gevoerd hebben.”

Conclusie

Conclusie van de drie raadsleden van VVD, PvdD en CU was dat de nieuwe burgemeester zich zeer moet inzetten voor de veiligheid en ook voor de jeugd. De gemeenteraad houdt ook een digitale peiling. Er is een vragenlijst, die tot en met dinsdag 2 april ingevuld kan worden op: www.rotterdam.nl/wereldburgemeester010