Derde competitieweek Jeugd T.C. Rozenburg

Sport
Sophie en Rabia gingen samen namens TC Rozenburg in de categorie Rood de strijd aan.
Sophie en Rabia gingen samen namens TC Rozenburg in de categorie Rood de strijd aan. (Foto: PR)

Op het mooie tennispark van TC Westvoorne in Rockanje speelden zij hun wedstrijden tegen de kinderen van TPC de Kooistee, LTC Spijkenisse & TC Westvoorne.

Deze wedstrijden worden gespeeld op een miniveld (kwart van een volledige tennisbaan) met grotere en zachtere rode tennisballen.

De jongens van Oranje 2 traden met een volledig team aan op het mooie tennispark van TC Rozenburg.

Ruben, Jayden, Thijme, Demian & Roel haalden maar liefst 46 Punten binnen en daardoor stonden ze weer op een mooie derde plaats.

Helaas moesten zij TV de Commandeur uit Maasland en VLTC Vlaardingen voor zich dulden.

Ook de meisjes en jongens van Oranje 1 mochten weer de wei in, zij speelden met een compleet team in Zuidland bij TV Bernissepark.

Hier waren hele mooie partijen te zien, zo wonnen Jente & Sidney een van de partijen met 6-0.

Ook Jason & Jessica wonnen een van de partijen overtuigend met 4-0, Jason & Nathan waren goed bezig met een 3-0 overwinning.

Ondanks de mooie uitslagen van deze dag zagen zij TC Westvoorne & TV Oostvoorne met plek 1 & 2 aan de haal gaan.

Maar er werd een mooie derde plaats mee terug naar Rozenburg genomen.

Bij de categorie Oranje spelen de kinderen een dagtoernooi op een verkorte tennisbaan met kleinere en wat hardere tennisballen dan de eerdergenoemde rode ballen.

De wedstrijden worden op tijd gespeeld en dan de games tellen, waar er in de andere categorieën om punten gespeeld worden.

Op het tennispark van TC Rozenburg stond er op deze zonnige zondagmiddag en ware topwedstrijd op het programma in categorie groen.

Zo mochten Valentijn, Niels, Jacinto & Ties aantreden tegen de huidige nummer 1 van deze competitie LTV de Hartel uit Spijkenisse.

Aangezien de jongens van TC Rozenburg tweede stonden was dit er een om naar uit te kijken.

De singles waren heel spannend maar helaas, de jongens konden geen enkele partij winnend over de streep trekken, dus keken ze tegen 0-4 achterstand aan voor ze met de dubbelpartijen moesten beginnen.

Op Baan 1 konden Jacinto & Ties helaas net niet het eerste welverdiende punt op het scorebord zetten, Niels & Valentijn redde de eer door met 2 gewonnen sets te winnen op baan 2.

In de categorie geel mix was er een mooie duidelijk overwinning voor Rosalie, Benjamin, Alicia & Mees.

Rosalie won haar enkelpartij met 6-2 6-0, Benjamin won zijn enkelpartij met 6-3 6-1 waar zij samen een mixed dubbel mochten spelen ook deze werd vrij gemakkelijk gewonnen met 6-0 6-0.

Alicia mocht in haar enkelpartij wel aan de bak, nadat ze de eerste set met 3-6 had verloren herpakte deze topper zich en won de tweede set overtuigend met 6-2 waarna ze ook de super tiebreak met 10-8 won.

Mees speelde zijn enkel zeer goed en won deze met een duidelijke uitslag van 6-2 6-0.

Ook zij mochten samen een mixdubbel spelen, ook deze werd met overtuigende sets gewonnen 6-3 6-1. Zo was de dagwinst van 6-0 een feit.