Nieuwe expositie: ‘Geluk is een tas’ in De Etalage

Algemeen
Kleine kindertasjes voor echte dametjes.
Kleine kindertasjes voor echte dametjes. (Foto: Nelly Zutt)

SCHAGEN -  ‘Geluk is een tas’ Dat is het motto van Nelly Zutt, geboren en getogen in Langedijk. Zij exposeert haar unieke, handgemaakte tassen in de maanden maart en april 2022 in De Etalage, Westersingel 3 te Schagen.

Het materiaal dat zij gebruikt is leer. De handtassen zijn naar eigen ontwerp gemaakt en allemaal unieke exemplaren, met een leuke afbeelding, met haak-, brei- of borduurwerk. De tassen zijn gevoerd met katoen in bijpassende of juist heel contrasterende kleur en altijd met vakken.

Daarnaast zijn de ‘doggy bags’ inmiddels wel bekend bij de hondenliefhebber. Het zijn kleine tasjes die aan de hondenriem bevestigd kunnen worden, met daarin een rolletje afvalzakjes voor de hondenpoep. Ook deze zijn gemaakt van leer en allemaal uniek.

Tevens maakt ze handige, kleine portemonneetjes, met afbeelding en uiteraard zijn dit unieke exemplaren. Nieuw zijn de kindertasjes. In de vorm van een dierenkopje, natuurlijk ook van leer. Ze zijn niet gevoerd en voor een leuk prijsje te verkrijgen. Het is allemaal te zien op verschillende kunstmarkten in het zomerseizoen en nu in De Etalage.

Een hip kikkertasje.
Word dit jouw favoriete aapje?