Explosie opnieuw verbonden met familie van veroordeelde drugsdealer René F.

112-nieuws
Explosie Burgemeester van Haarenlaan in Schiedam
Explosie Burgemeester van Haarenlaan in Schiedam (Foto: Flashphotonl)

Op maandagavond 18 maart heeft opnieuw een explosie plaatsgevonden bij een woonhuis aan de Burgemeester van Haarenlaan in Schiedam. 

Doelwit

Het doelwit van de explosie was het huis van de moeder van de veroordeelde drugscrimineel René F., zoals gemeld door Rijnmond.nl op hun website. Het huis was in december vorig jaar ook doelwit van een aanslag, net als het huis van René F. aan de Heelmeesterstraat, dat ook al twee keer doelwit is geweest van een aanslag. 

Krachtige Knal

Volgens getuigen hingen er kort voor de krachtige knal twee personen rond aan de overkant van de straat, aldus persbureau FlashphotoNL. Eén van hen liep uiteindelijk in de richting van de woning en gooide de explosieven, terwijl de tweede het geheel filmde. Als gevolg van de explosie werd de voordeur uit de gevel geblazen en raakte een auto beschadigd. Het tweetal vluchtte weg richting een geparkeerde auto, maar werd kort daarna gearresteerd. De auto is in beslag genomen.

Buren zijn er klaar mee

De buren zijn geschrokken en hebben genoeg van de situatie. Forensische opsporing heeft sporen veiliggesteld bij de woning en aanvullend onderzoek zal plaatsvinden op dinsdagochtend.