Oudste inwoonster van Schiedam 104 jaar

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Schiedam - Mevrouw Helena (Lenie) Paauwe-Groenewoud is de oudste inwoonster van Schiedam. Dinsdag 22 november bereikte ze de gezegende leeftijd van 104 jaar. Burgemeester Lamers was haar verjaardag natuurlijk niet vergeten.
Vorig jaar kwam hij ook al op haar feestje en toen spraken ze geanimeerd over het voetbalverleden van mevrouw Paauwes echtgenoot Jaap Paauwe. Bij het afscheid zei hij: ‘Tot volgend jaar!’ Belofte maakt schuld en zo stapte burgemeester Lamers op de verjaardag van mevrouw Paauwe de Hofzaal van Frankeland binnen om haar van harte te feliciteren namens het Schiedamse gemeentebestuur. Lamers: ‘Ik had een heel leuk cadeautje voor u in gedachten: een bezoek aan het Feyenoord Museum. Helaas, in verband met een herindeling is het Feyenoord Museum tijdelijk gesloten. Zodra het weer geopend is, gaan wij er samen naar toe. Omdat ik niet met lege handen wilde komen heb ik wat anders bedacht.’ Daarop overhandigde hij haar een foto van het eerste elftal van Feyenoord van seizoen 1930-1931. Op de foto staan de spelers Jaap en zijn broer Bas Paauwe.

Mevrouw Paauwe werd samen met haar tweelingbroer Jaap geboren op 22 november 1912, ze trouwde met Jaap Paauwe en kreeg een zoon: Aad. Hij emigreerde lang geleden naar Amerika, maar was voor de 104e verjaardag van zijn moeder even teruggevlogen naar Nederland.