‘Marita Beukers’ in het Jenevermuseum

Nieuws
Marita Beukers tijdens de KunstWerkt-expositie ‘Van fles naar KunstWerkt’ die van 26 november 2021 tot en met 16 januari 2022 werd gehouden in het Nationaal Jenevermuseum Schiedam.
Marita Beukers tijdens de KunstWerkt-expositie ‘Van fles naar KunstWerkt’ die van 26 november 2021 tot en met 16 januari 2022 werd gehouden in het Nationaal Jenevermuseum Schiedam. (Foto: Louise Melchers)

Van zondag 5 mei tot en met zondag 30 juni wordt in het Nationaal Jenevermuseum Schiedam de tentoonstelling ‘Marita Beukers’ gehouden. Zij toont in de Melcherszaal een uitgebreide selectie van haar werk. Haar (foto)collages zijn zoektochten naar nieuwe en spannende werelden zonder haar gevoel voor compositie te verloochenen.

Elke collage heeft een eigen verhaal. Recent maakt ze ook schilderijen, die soms gecombineerd worden met foto’s.
De officiële opening van de tentoonstelling ‘Marita Beukers’ op zondag 5 mei, aanvang 13.30 uur gaat gepaard met de presentatie van de 20ste Vriendenfles. Deze presentatie is vóór en in de Havenkerk aan de Lange Haven. Om twee uur meert het gerestaureerde stoomsleepbootje De Goudvisch af met aan boord het ‘historische’ echtpaar Beukers en een zogenaamd keldertje (een kist) gevuld met de nieuwste Vriendenflessen.

Tot het geslacht Beukers behoorden distillateurs, die in Schiedam ooit werkzaam waren in het pand van het huidige Jenevermuseum. Als ‘de Beukers’ met de kist aan wal stappen, staat daar nazaat Marita Beukers, die het etiket voor de 20ste fles heeft ontworpen. In de kerk speelt de Rijnmondband. In het bijzijn van burgemeester Harald Bergmann en Marita Beukers wordt de Vriendenfles 2024 onthuld en krijgen zij de eerste exemplaren uitgereikt. Hierna volgen enkele toespraken en kunnen alle aanwezigen de inhoud van de Vriendenfles 2024, Old Schiedam, gratis proeven.

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam aan de Lange Haven 74 in Schiedam is van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Het adres van de Havenkerk is Lange Haven 72 in Schiedam. 

Website van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam: https://www.jenevermuseum.nl/
Website van Vereniging Vrienden van het Jenevermuseumhttps://www.jenevervrienden.nl/.