HBSS is niet langer de kleinste

Algemeen
HBSS heeft inmiddels in alle leeftijds-categorieën. zoals hier het zestal van O8-2, weer minstens een team. (foto: UWM/gav)
HBSS heeft inmiddels in alle leeftijds-categorieën. zoals hier het zestal van O8-2, weer minstens een team. (foto: UWM/gav) (Foto: )

HBSS was enige tijd Schiedamse kleinste voetbalvereniging. Die status heeft ‘Oranje’, mede door de overstap die nogal wat SVV-jongeren twee jaar geleden maakten, achter zich gelaten. Die jeugd volgde de trainers Maurice van Ettinger en Tony Lentin. De laatste had bij de buren niet alleen bij de hoofdmacht de touwtjes in handen, maar stuurde ook de jeugdelftallen aan. “Na de enigszins roerige overgang en aanverwante start”, zoals het in HBSS-kringen heet, “is de situatie meer dan stabiel te noemen. De inzet van de twee trainers spreekt de jeugd aan en zorgt voor een verdere groei.”

Vandaar, dat HBSS beide heren voor een vervolg heeft vastgelegd en bezig is met het formuleren van een meerjarenplan. “De wens is om verder te groeien en binnen afzienbare tijd in iedere leeftijdsgroep met één of meer elftallen vertegenwoordigd te zijn. Met in de top van de pyramide met Onder-19 en Onder-23 ook de oudste jeugd.” Daarmee hoopt de club, die voor de bezetting van de hoogste elftallen nu nog afhankelijk is van spelers van elders, op den duur de selectie te versterken met eigen jeugd.