‘t Huis te Poort pakt de programmering weer op

Algemeen
Westvestkerk.
Westvestkerk. (Foto: Facebook Huis te Poort)

Na een lange periode van gedwongen stilte kan ‘t Huis te Poort eindelijk weer door met het concertprogramma. De stichting kijkt er enorm naar uit om zowel de musici en het publiek weer te kunnen ontmoeten en samen te genieten van alle moois dat er op stapel staat.

“Het is nog niet helemaal als vanouds: gezellig een drankje drinken kan nog niet en vanwege de anderhalvemeterregel hebben wij weer onderdak gevraagd (én gekregen, daar zijn we heel blij mee!) bij onze collega’s van de Westvestkerk, Westvest 90, Schiedam. De kerk bevindt zich op een paar minuten lopen van ‘t Huis te Poort en er is ruime parkeergelegenheid”, laat Ad van der Kouwe weten.

Braziliaanse fluitiste

Het eerste concert dat gepland staat is het al twee keer uitgestelde optreden van de Braziliaanse fluitiste Inês d’Avena die met drie van haar oud-leerlingen – een ensemble met klavecimbel, bas en barokviool – een reconstructie brengt van een ‘Concert Spirituel’, zoals dat in het 18e-eeuwse Parijs werd uitgevoerd. Er staat muziek op het programma van Philidor, Dornel, Campra, Clérambault en Telemann: de grote componisten van die tijd. Informatie over het concert is te vinden op https://www.thuistepoort.nl/t-huis-te-poort-lab-un-concert-spirituel-a-voix-seule-et-simphonie-2/

Westvestkerk

Het concert is op vrijdag 11 februari 2021 om 20.15 uur. Toegang € 15,- in de Westvestkerk, Westvest 90, Schiedam. Website: www.thuistepoort.nl. Informatie en reserveren: stuur een mail naar Ad van der Kouwe: advanderkouwe@gmail.com onder vermelding van de concertdatum en het aantal kaarten. Er komt dan snel een bevestiging. Betalen kan per bank (het rekeningnummer staat in de bevestiging) of contant voor aanvang van het concert.

Coronarichtlijnen

Als gesubsidieerde culturele instelling worden de coronarichtlijnen van de overheid gehanteerd. Bij de ingang wordt bezoekers gevraagd de QR-code op de app, een papieren inentingsbewijs of een recent negatief testbewijs te tonen. Bij het lopen is het dragen van een mondkapje verplicht.

Kijk voor meer informatie over de concerten op de website:
www.thuistepoort.nl