Kennismaking met Schiedam

Algemeen
links Rob Vollaard, rechts Rob van der Stel
links Rob Vollaard, rechts Rob van der Stel ((Foto: PR ))

Op zaterdag 19 februari vindt voor de zesde keer een ‘Kennismaking met Schiedam voor Nieuwkomers’ plaats. Een, zoals eerder gebleken, warm welkom in de Jeneverstad.

Dit initiatief van twee geboren Schiedammers, Rob Vollaard en Rob van der Stel, wordt inmiddels gesteund door de Gemeente Schiedam, Schiedam Partners en Stichting Centrummanagement Schiedam. Deelnemers - bewoners die sinds kort in Schiedam wonen of binnenkort gaan wonen - krijgen tijdens een kopje koffie bij een plaatselijke (horeca)gelegenheid nuttige en praktische tips. Die gaan over het winkelaanbod, uitgaan, openbaar vervoer en een stukje geschiedenis. Daarna volgt een korte wandeling door het historisch centrum. Tijdens de presentatie en de wandeling is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een goodiebag gevuld met leuke presentjes ter beschikking gesteld door lokale ondernemers.

Geïnteresseerden dienen zich vooraf in te schrijven en ontvangen daarna tijdig informatie over de plaats van samenkomst. De presentatie start om 10.30 uur en duurt tot circa 12.00 uur. De kosten bedragen € 5,00 per persoon, inclusief kop koffie. Inschrijven via: welkominsdam@gmail.com.

Wandeling door historisch centrum.
Afbeelding