Agendaoverzicht

Algemeen
Ada de Vette coach bij Agaat coaching.
Ada de Vette coach bij Agaat coaching. ((Foto: PR))

Vanaf woensdag 16 februari

Expositie in De Wissel 14.00 uur

Er is weer een nieuwe expositie in inloophuis De Wissel. Van 10 februari tot 6 april 2022 toont Cora Moret schilderijen en tekeningen uit haar serie Winterreise naar een liederencyclus van Franz Schubert. De Wissel is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

dinsdag 22 februari

Proefles Qi Gong/Tai Chi (Gevorderden) 14.45 uur

Qi-gong / Tai-Chi: Ontspannend en plezierig voor iedereen! Qi-gong / Tai-Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingsvorm. In onze tijd wordt het vooral beoefend om spieren en gewrichten soepel te maken en in het algemeen om de gezondheid te bevorderen. Qi-gong en Tai-Chi bestaan uit langzame, vloeiende bewegingen die in een vaste volgorde worden uitgevoerd. Het heeft een positief effect op de concentratie, evenwicht en ademhaling. Stichting Tairos gaat op 15 februari weer van start met een beginners- en gevorderden-groep. De lessen worden op dinsdagmiddagen door een ervaren en enthousiaste docent gegeven. Locatie: de gymzaal naast wijkcentrum “De Erker” in Schiedam. Graag (van tevoren!) aanmelden voor een proefles op dinsdagmiddag 15 of 22 februari. Meer informatie bij Wilma Evers, Email: klevers@kabelfoon.nlTitel van bijgevoegde foto: Tai-Chi is ontspannend en plezierig om te doen. 

Proefles Qi Gong/Tai Chi (Beginners) 15.45 uur

Stichting Tairos gaat op 15 februari weer van start met een beginners- en gevorderden-groep om 15.45 uur. De lessen worden op dinsdagmiddagen door een ervaren en enthousiaste docent gegeven. Locatie: de gymzaal naast wijkcentrum “De Erker” in Schiedam. Graag (van tevoren!) aanmelden voor een proefles op dinsdagmiddag 15 of 22 februari. Meer informatie bij Wilma Evers, Email: klevers@kabelfoon.nlTitel van bijgevoegde foto: Tai-Chi is ontspannend en plezierig om te doen.

Taxatiemiddag 14.00 uur

Op dinsdag 22 februari vindt er een taxatiemiddag plaats in Novotel Rotterdam/ Schiedam. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. Taxateur Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.” De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.” Bezoekers zijn welkom en worden ontvangen in de lobby van het hotel links bij de ingang, Hargalaan 2 op dinsdag 22 februari van 14.00 tot 16.30 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer Informatie: www.molendijkboeken.nl

vrijdag 25 februari

Volg je eigen pad bosbad 10.00 uur

Ga je altijd maar door en sta je altijd ‘aan’? Heb je last van spanningsklachten of slaap je slecht, waardoor je overdag minder energie over hebt? Heb je zelfs een burn-out gehad, en ben je daarvan hersteld? Ben je op zoek naar waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Dan is het ‘volg je eigen pad’ bosbad in Vlaardingen voor jou. Op vrijdag 25 februari om 10 uur organiseert Ada de Vette coach bij Agaat coaching een bosbad (Shinrin Yoku) in de Broekpolder in Vlaardingen. In een bosbad zet je al je zintuigen open, waardoor je de natuur volop ervaart en tot diepe ontspanning kan komen. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die last hebben van spanningsklachten. Meer informatie en aanmelden via agaatcoaching.nl.

Stuur ook je bericht in voor de agenda online: https://www.rodi.nl/regio/schiedam/activiteit/aanmelden